Noten, noten en pepernoten tijdens concert Symfonisch Blaasorkest

Op zaterdag 1 december kunt u luisteren naar het Symfonisch Blaasorkest Heemstede, in de Pinksterkerk, Camplaan 18 te Heemstede.
De zaal is open om 19.45 uur, de aanvang van het concert is 20.15 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal: €10.-.

De titel van het concert, gepresenteerd door het uit 60 blazers tellend orkest plus slagwerk, is ‘Noten, noten en nog eens noten’. De leiding is in handen van dirigent Leon Bosch. De titel slaat vooral op de vele en heel vlugge noten die voorkomen in één van de stukken dat het orkest zal spelen, maar herinnert de toehoorder ook nog even aan de Sinterklaastijd en vooral de pepernoten. Ze zullen bij de koffie worden geserveerd.

Het optreden van het orkest in de Pinksterkerk heeft enige tijd op wankele schroeven gestaan, omdat de kerk door het bestuur van de Protestantse Gemeente Heemstede in de verkoop was gedaan en het lange tijd onzeker was wie de kerk zou overnemen. Dat bleek Stadsherstel Amsterdam te zijn, een organisatie die monumenten en beeldbepalende gebouwen in de regio redt, en ze na restauratie of verbouwing een nieuwe bestemming geeft.

Het orkest prijst zich gelukkig dat het na overleg de grote zaal met de bijzondere ramen van glas-in-beton kan blijven gebruiken als repetitieruimte en ook als concertzaal. De Haarlemse stichting Rozemarijn, een antroposofische zorginstelling die woon- en werkgelegenheid verschaft aan kinderen en (jong)volwassenen met een beperking, fysiek of psychisch, gaat een ander deel van het gebouw in gebruik nemen, na een verbouwing en herinrichting.
Daar wordt al volop aan gewerkt, dus er kan bij het concert hier en daar nog een stofje liggen, maar dat blaast het Symfonisch Blaasorkest Heemstede met gemak weg.

Het wordt een dynamisch programma met composities van Alfred Reed, Edward Elgar, Jacob de Haan (die recent een BUMA Award kreeg), Toshihiko Sahashi, en Kees Vlak. Zeggen deze namen u (nog) niets? Iedereen is van harte welkom.