Menu

Skip to content

De Heemsteder | BloemendalerLogo

Het laatste nieuws uit Heemstede, Haarlem-Zuid, Bloemendaal en Bennebroek.

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Heemstede e.o.
    • Bloemendaal e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Heemsteder
    • Bloemendaler
    • Gemeente Heemstede
    • Gemeente Bloemendaal
    • Lijf & gezondheid
      • Lijf & gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Ophaalpunten
    • Andere uitgaven
    • Vacatures
    • Voorwaarden
    • Privacy

De Heemsteder achter het fornuis: Truite aux amandes

Door Redactie De Heemsteder | 11 oktober 2020 | Geplaatst in Heemstede e.o.

Heemstede – Een eenvoudig en heerlijk visrecept uit Frankrijk en België: ‘truite aux amandes’, oftewel verse forel gebakken met amandelen. Forel is een zoetwatervis, heeft een delicate smaak en is familie van de zalm. Zelfs de componist Franz Schubert componeerde in 1819 een lofzang voor de piano met strijkers op deze vissoort: het Forellenkwintet. De romige nootsmaak van de gebakken amandelen in de roomboter is een perfecte aanvulling op het verfijnde vlees van de forel. Forel kan ook gebakken worden zonder amandelen. Dit gerecht heet in Frankrijk en België dan ‘truite meunière’ en wordt tevens regelmatig geserveerd in de restaurants daar. De forel moet echt vers zijn (geen diepvries), anders smaakt zij tranerig. Voor de ultieme geraffineerde smaaksensatie wordt de voorkeur gegeven aan de gewone forel met wit vlees en niet aan de zalmforel. Vraag uw visboer gelijk om de ingewanden uit de buik van de forel te verwijderen of doe dit zelf. Het is een gerecht met een relatief korte bereidingstijd.

Benodigdheden (4 personen):
4 middelgrote verse forellen
1 kopje melk
1 flinke eetlepel bloem
1 eetlepel olie om te bakken
80 gram roomboter
circa 60 à 70 gram geschaafde amandelen
Zeezout en gemalen verse peper naar smaak
4 schijfjes citroen, per forel

Bereiding:
Spoel de vissen af met koud water. Dep ze droog met wat keukenpapier. Bestrooi de forellen met zeezout en wat versgemalen peper. Wrijf deze in op de huid van de vissen.
Neem een diep bord en doe hierin het kopje melk. Neem een ander plat bord en verdeel hierover de bloem.
Haal de forellen eerst aan beide kanten door de melk en daarna door de bloem.
Verhit de olie met 30 gram boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de forel, circa 5 minuten per kant. Leg de gebakken forellen in een verwarmde schaal en haal het overtollige bakvet weg.
Verhit vervolgens in de koekenpan de rest van de boter en bak hierin de amandelen in 2 minuten een  beetje bruin op niet te hoog vuur en schep deze voortdurend om, om te voorkomen dat ze aanbakken.
Serveer de 4 forellen op 4 borden en strooi hierover het mengsel van de gebakken amandelen. Garneer het bord tevens met een schijfje citroen. Serveer er gebakken frietjes of gekookte krielaardappeltjes bij, bestrooid met fijngehakte peterselie.

Wijnsuggestie:
Wij maakten een witte wijn open uit de Langhe in Italië, de DOC geclassificeerde Favorita van het huis Marco Porello uit 2017, die met droge fruittinten een harmonieus samenspel met dit gerecht vormt, zonder te overheersen. Vraag uw wijnhandelaar of slijter.

Bon appetit!

Andere berichten

De Heemsteder achter het fornuis: lasagna al prosciutto e ricotta→

De Heemsteder achter het fornuis: olijven-vijgentapenade→

De Heemstede achter het fornuis: kippenpootjes in pittige kerrie→

De Heemsteder achter het fornuis: de rode tomatenpesto en tomatensalade van Nonna Sara→


Recent nieuws

  • ‘Een reis door het onbegrijpelijkste boek ter wereld’
  • Molendagen: Molentje Groenendaal doet ook mee
  • Groen maakt blij in de Geleerdenwijk
  • Aziatische hoornaars komen dichterbij
  • Petitie behoud grasveldje Sein-terrein
  • Kleinschalige herdenking met een triest verhaal
  • Werking van een hydraulisch systeem begint bij de pomp
  • Zelfstandig ouder worden in uw eigen huis
  • Hoe kies je de juiste spaarrekening? Tips voor Heemstedenaren
  • Fysiek edelmetaal als ankerpunt in roerige tijden
  • Is het mogelijk om geperforeerde remschijven te installeren op een stadsauto?
  • Concert gewijd aan harpiste/spionne Noor Inayat Khan
  • Zonovergoten Koningsdag start met Oranjebitter
  • Zes inwoners uit Bloemendaal koninklijk onderscheiden 
  • Vertelschuur in kader van Dodenherdenking
  • ‘Verhalen van helden morele opsteker voor eenieder’
  • Heemstedenaren kiezen voor deze online casino spellen
  • Alice Loeters draagt uitvaartbegeleiding over aan Team Patty Duijn
  • Afscheid in de open lucht bij Westerveld
  • Koningsdag in Vogelenzang: Wie wordt de ‘Alleskunner?’ 
Job in de Regio

Edities

  • Bloemendaal e.o.
  • Heemstede e.o.
  • Regio
  • Zakelijk-Nieuws-Landelijk

Zoeken

Heemstede e.o.

Live webcam milieustraat HeemstedeLive webcam milieustraat Heemstede

Bloemendaal e.o.

Live beachcam strand BloemendaalLive beachcam strand Bloemendaal

Onze ophaalpunten

Ophaalpunten Heemsteder|Bloemendaler

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode editie Aalsmeer HC nieuws Noord | Zuid
Nieuwe Meerbode editie De Ronde Venen Amstelveens Nieuwsblad
Nieuwe Meerbode editie Uithoorn Jutter | Hofgeest
Castricummer Heemsteder
Weekblad voor Ouder-Amstel Bloemendaler
Lijf & gezondheid Job in de Regio
WONEN.nl  
VerspreidNet

Heemsteder | Bloemendaler
Zeeweg 191
1971 HB IJmuiden
023-8200170
info@heemsteder.nl
info@bloemendaler.nl

 

Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Vogelenzang, Overveen en Aerdenhout

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Ophaalpunten
Vacatures
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© De Heemsteder Uitgevers B.V.

Menu

Beheer cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke functies voor verwerking van informatie over uw eindapparaat en persoonlijke gegevens. Dit omvat integratie van inhoud, externe diensten, elementen van derden, statistische analyse, gepersonaliseerde reclame en sociale media. Toestemming is vrijwillig en kan op elk moment worden ingetrokken via het pictogram linksonder.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}