Menu

Skip to content

De HeemstederLogo

Bóórdevol lokaal nieuws!

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Heemstede e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Heemsteder
    • Bloemendaler
    • Gemeente Heemstede
    • 50 Plus-Wijzer
    • Lijf & Gezondheid
      • Lijf & Gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Afzetpunten
    • Andere uitgaven
    • Voorwaarden
    • Privacy

De Heemsteder achter het fornuis: olijven-vijgentapenade

Door Redactie De Heemsteder | 9 augustus 2021 | Geplaatst in Heemstede e.o.

Heemstede/Toulon – Vive la France! Want dat is zeker zo met deze heerlijke olijven-vijgentapenade, die een Franse vriend voor ons meenam uit het Zuid-Franse Toulon.  Oui, oui, het is ook zijn favoriete mediterrane borrelhapje. Wat is dit goddelijk op een vers warm stokbroodje vergezeld van een goed glas Franse rosé, zoals een droge fruitige Côtes de Provence. Als God in Frankrijk dus. Deze tapenade is eenvoudig zelf te maken. De vijgen geven een heerlijke zoete twist.  En nog vegan ook. Nu alleen nog iets meer zonnige zomerdagen…

Benodigdheden:
200 tot 250 gram ontpitte zwarte olijven
250 gram gedroogde vijgen, eerst 30 minuten in water laten wellen en afgieten
Een eetlepel kappertjes
Een tot twee eetlepels water
Enkele druppels tot een theelepeltje citroensap voor de frisheid (naar smaak) of balsamicoazijn
Een flinke eetlepel olijfolie, eerste persing
Een gehakt teentje knoflook
Een beetje oregano, majoraan, tijm of rozemarijn
zout en versgemalen peper

Bereiding:
Meng alle ingrediënten tezamen tot een gladde smeerbare massa in een blender.  Proef even of alle smaakverhoudingen naar wens zijn. Direct serveren. Bon appetit!

Foto: Bigstock

Andere berichten

Ken en werk met uw verse producten achter het fornuis: Coquilles met vijgen/gembercoulis→

Achter het fornuis: buffelmozzarella met vijgen in bladerdeeg uit de oven→

De Heemsteder achter het fornuis: lasagna al prosciutto e ricotta→

De Heemstede achter het fornuis: kippenpootjes in pittige kerrie→


Recent nieuws

  • De verhuiscoach kan u ondersteunen bij een verhuizing 
  • De nieuwe brochure van WIJ Heemstede komt uit 
  • Excursie: de nazomer ontdekken in Wandelbos Groenendaal
  • Reddingsbrigade Nederland: “Wees extra alert op (zwem)veiligheid bij hittegolf”
  • Doe mee aan met de vierde editie van de SuperHero KidsRun
  • Ook drinkwaterrekening valt naar verwachting volgend jaar hoger uit
  • Op reis: val voor de charmes van veelzijdig Zwitserland, een uniek land in Europa 
  • Loslopend krielkipje
  • Veelzijdig viooltalent Ruña ’t Hart geeft concert in de Lutherse Kerk van Haarlem 
  • Zonovergoten Brouwerskolk in beeldschoon zomers kleurenpalet
  • Avontuurlijke muziekroute met Tim Knol in Caprera 
  • Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
  • Herdenking capitulatie Japan op 15 augustus
  • WIJ Heemstede zoekt 85-jarige adviseurs voor Huisbezoek
  • Fietsster ten val op Zeeweg Overveen
  • Manpadslaan of Man-pads-laan?
  • Wie biedt Italiaanse Aisling, Duitse Michael of Thaise Cza een gezellig thuis in Heemstede?
  • Iedere woensdag de Sociëteit voor ouderen 
  • Wat is apenpokken oftewel monkeypox en wat moet u doen als u besmet bent?  
  • Fietsster raakt gewond bij aanrijding met busje
Job in de Regio

Edities

  • Heemstede e.o.
  • Regio
  • Van onze adverteerders

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode Heemsteder
Jutter | Hofgeest Castricummer
WONEN.nl Pluswijzer
Lijf & gezondheid

Zoeken

VerspreidNet

Heemsteder
Zeeweg 189-191
1971 HB IJmuiden
023-8200170
info@heemsteder.nl

 

Heemstede, Haarlem-Zuid en Bennebroek

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Afzetpunten
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© De Heemsteder Uitgevers B.V.

Menu