Menu

Skip to content

De HeemstederLogo

Bóórdevol lokaal nieuws!

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Heemstede e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Heemsteder
    • Bloemendaler
    • Gemeente Heemstede
    • 50 Plus-Wijzer
    • Lijf & Gezondheid
      • Lijf & Gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Afzetpunten
    • Andere uitgaven
    • Voorwaarden
    • Privacy

De Heemsteder achter het fornuis: huisgemaakte Franse garnalenkroketjes

Door Redactie De Heemsteder | 28 december 2020 | Geplaatst in Heemstede e.o.

Heemstede – Een Franse én Belgische klassieker, voor degenen die iets anders dan oliebollen willen bakken. De ragout kan het beste een dag van tevoren bereid worden. Voor 4 personen. 

Benodigdheden dag 1:
130 gram roomboter
een zak (wok)garnalen uit de diepvries
100 gram gezeefde bloem
2 fijngehakte sjalotten of witte uitjes in snippers
2 eetlepels verse en gehakte bieslook
een klein glaasje droge witte wijn
1 kopje gekookte groentebouillon (bouillonblokje)
1 kopje garnalenbouillon (kookwater van de garnalen) 

Benodigdheden dag 2:
4 lichtgeklopte eiwitten (van eigeel scheiden)
1 bordje bloem
1 bordje paneermeel
3 liter plantaardige frituurolie

Bereiding dag 1:
Kook in een pan met niet te veel water de bevroren garnalen
Smelt langzaam de boter in een koekenpan en voeg als de boter nog blank is de sjalotten toe.
2 minuutjes fruiten.
Roer vervolgens 100 gram bloem in de koekenpan en blus dit af met de witte wijn
Voeg daarna de garnalenbouillon en de groentebouillon toe, met de garnalen en de bieslook. Roer tot gladde stevige massa, 2 minuten op laag vuur. Niet laten aanbranden, blijf roeren.
Neem vervolgens de stevige ragout van het vuur en laat afkoelen. Zet het mengsel daarna afgedekt in een schaal een nachtje in de koelkast. 

Bereiding dag 2:
Doe de frituurolie in de friteuse op ca 180/190 graden.
Neem de koude gestolde ragout (Let op: houd deze zo koud mogelijk) en draai met bebloemde handen hier kroketjes van. Houd deze volgorde aan:  eerst de kroketjes helemaal door het bloem halen, dan door de eiwitten en als laatste door het paneermeel.
Bak de kroketjes in delen in de hete olie goudbruin. Laat ze uitlekken in vergiet met bakpapier.

Serveren met een mosterdmayonaise: Meng een eetlepel Franse mosterd, twee eetlepels mayonaise en 1 eetlepel citroensap. Garneer met cherrytomaatjes, een schijfje citroen, wat sla en partjes augurk. Heerlijk als voorgerecht of lunchgerecht. Serveren met brood of toast met roomboter.  

Wijnsuggestie:
Drink er een lekker droge, maar fruitige Sauvignon blanc bij. Bon appetit! 

Andere berichten

De Heemsteder achter het fornuis: lasagna al prosciutto e ricotta→

De Heemsteder achter het fornuis: olijven-vijgentapenade→

De Heemstede achter het fornuis: kippenpootjes in pittige kerrie→

De Heemsteder achter het fornuis: de rode tomatenpesto en tomatensalade van Nonna Sara→


Recent nieuws

  • Pianist Mattias Spee speelt in de Ontmoetingskerk Haarlem
  • Gemeente Bloemendaal is voornemens muziekschool Jaap Prinsen in Overveen te verzelfstandigen
  • Kom alles over vogels te weten op de Kennemer Vogeldag ‘100% Kluut’
  • Expositie ‘Bezetting en bevrijding in Heemstede en Bennebroek 1940-1945’ te zien in het Pomphuis
  • Terug in de tijd: Balletstudio To Venema in Heemstede 
  • Bouw nieuwe Vomar nu officieel van start
  • Jom Hasjoa Herdenking bij Joods monument op maandag 17 april 
  • Autoverzekering in Heemstede 10 procent goedkoper
  • Wordt het bier of wijn? Ontdek de bier-wijn-spijswedstrijd bij Wijnkoperij De Gouden Ton
  • Vlooienmarkt in Sportplaza Groenendaal
  • Autoservice Velserbroek: kwaliteit van vader op zoon 
  • Heemstede ondertekent Woondeal Metropool Regio Amsterdam (MRA)
  • Zomertijd: komend weekend de klok weer een uurtje vooruit
  • Binnenkort informatieavonden over hybride warmtepomp voor inwoners Bloemendaal
  • Gemeente Bloemendaal benadrukt belang energietoeslag in brief aan minister
  • Expositie ‘Hout, klei en wol’ in Galerie de Tuinkamer
  • Met Van Uffelen Mode fris, kleurig en stijlvol het voorjaar instappen
  • Voorjaarsspecial: bereid de smaken en kleuren van het voorjaar eenvoudig in uw keuken 
  • Boot zinkt waar vrouw op woont
  • Verkiezingen Provinciale Staten in Heemstede: de cijfers
Job in de Regio

Edities

  • Heemstede e.o.
  • Partnerbijdrages
  • Regio

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode Heemsteder
Jutter | Hofgeest Castricummer
WONEN.nl Pluswijzer
Lijf & gezondheid

Zoeken

VerspreidNet

Heemsteder
Zeeweg 191
1971 HB IJmuiden
023-8200170
info@heemsteder.nl

 

Heemstede, Haarlem-Zuid en Bennebroek

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Afzetpunten
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© De Heemsteder Uitgevers B.V.

Menu