Zelf aan de slag met archeologische vondsten, Sinterklaas doet het voor

Op vrijdag 1 december opent Sinterklaas in ‘Huis van Hilde’ te Castricum de ArcheoHotspot, de nieuwe doe- en ontdekplek voor archeologisch werk. Iedereen kan er zelf aan de slag met archeologische vondsten en leren wat een archeoloog zoal doet. Bezoekers gaan er werken met vondstmateriaal van voormalig Slot op den Hoef in Egmond.

De ArcheoHotspot is gratis toegankelijk. ArcheoHotspots zijn plekken waar bezoekers kennis kunnen maken met archeologie door zelf aan de slag te gaan met vondstmateriaal. Dat kan nu ook op vaste tijden in Huis van Hilde. Kleine archeologen in spe oefenen er graag met het sorteren van vondsten en ook volwassen bezoekers kunnen hun hart ophalen. Er ligt archeologisch materiaal klaar, afkomstig van voormalig Slot op den Hoef (‘Kasteel Egmond’) dat in de jaren ‘30 van de vorige eeuw is opgegraven. Aardewerk en steengoed uit de late middeleeuwen t/m de 19de eeuw wordt er gesorteerd, gerubriceerd, gewogen en gedetermineerd, met de hulp van vrijwilligers. Dit is de achtste ArcheoHotspot in ons land.
Iedereen is welkom de opening bij te wonen vanaf 1 december om 15.00 uur.
Openingstijden Huis van Hilde zijn di t/m vrij 9-17 uur; za en zo 11-17 uur. Je vindt dit museum aan het Westerplein 6, Castricum.  Informatie: www.huisvanhilde.nl