Bedrijfswagen

Welke bedrijfswagen past bij jouw bedrijf?

PARTNERBIJDRAGE

Het uitzoeken van een geschikte bedrijfswagen voor je bedrijf kan soms een flinke uitdaging zijn. Ten eerste moet je namelijk nadenken over de eisen waar de bedrijfswagen aan moet voldoen. Vervoer je vooral pakketten of personen? En vervoer je regelmatig hoge of lange items en moet de laadruimte daarom extra hoog of breed zijn? Daarnaast is het aanbod ook erg groot en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een nieuwe of tweedehands voertuig. Sta jij ook voor deze lastige keuze? Lees dan snel verder, want hieronder zetten we op een rijtje waar je zoal op moet letten als je je aan het oriënteren bent op een bedrijfswagen!

Nieuwe of occasion bedrijfswagen?

Veel mensen rijden liever in een volledig nieuwe wagen, maar een nieuw voertuig kost ook weer meer geld. Een tweedehands bedrijfswagen is een uitstekend alternatief. Het is dan een stuk voordeliger, maar zeker niet minder goed! Kies je namelijk voor een populair model zoals de Mercedes Benz Sprinter, dan vind je ook genoeg opties met een recent bouwjaar en weinig gereden kilometers. Ook komt deze populaire Mercedes bedrijfswagen occasion in verschillende kleuren, met een open laadbak, dubbele cabine en in verschillende formaten. Kortom, keuze genoeg!

Daarnaast ondergaan occasion bedrijfswagens bij een professionele dealer een uitgebreide keuring en eventuele reparaties, zodat het voertuig zo zijn tweede jeugd kan beleven. Een ander groot voordeel is dat occasion bedrijfswagen dealers alle voertuigen direct leverbaar hebben. Je hoeft dus niet veel geduld te hebben voordat je de weg op kan met jouw bedrijfswagen!

Koop of lease bedrijfswagen?

Ook moet je na gaan denken of je een bedrijfswagen gaat kopen of leasen. Als je kiest voor kopen, dan is de wagen meteen helemaal van jou en kun je dus alles zelf bepalen. Je zit je niet vast aan een langlopend leasecontract en je mag bijvoorbeeld ook helemaal zelf weten hoe lang je met deze bedrijfswagen wilt doen. Ook kun je dus zelf beslissen over hoeveel jaar je de afschrijving van de auto verspreidt. Wil je toch liever leasen? Ook dat is uiteraard mogelijk bij zowel nieuwe als occasion wagens. Met name de financial lease constructie is dan waarschijnlijk wel interessant voor jou als ondernemer. Je kunt dan namelijk meteen in de bedrijfswagen rijden, zonder dat je eerst een grote investering moet doen. Daarnaast behoud je ook je werkkapitaal en kun je genieten van fiscale voordelen. Je profiteert dus van de btw-teruggave, renteaftrek, investeringsaftrek en een afschrijving op de balans.