Weemoed over afscheid Ford Museum

De laatste Modelauto & Automobilia Beurs in het Ford Museum wordt op zondag 6 november gehouden. Omdat het museum een paar weken later definitief sluit, belooft het een groot Ford-feest te worden. Verzamelaars van modelauto’s en liefhebbers van klassieke Fords zijn van harte welkom om op deze zondag het Ford Museum ‘uit te zwaaien’.
Het nieuws dat het Ford Museum in Hillegom op 1 december gaat sluiten is onder liefhebbers ingeslagen als een bom. Ook de organisatie van de Modelauto & Automobilia Beurs is hierdoor getroffen. De modelauto-ruilbeurs en Cars & Coffee die op zondag 6 november op het programma staan, gaan gewoon door. Het thema deze dag is ‘Blue Sunday’, waarbij Blue verwijst naar de kleur blauw in het Ford-logo én de weemoed over het afscheid.

Modelauto’s
De Modelauto & Automobilia Beurs wordt zoals steeds gehouden in de Lincolnzaal van het Ford Museum. Het is een ruilbeurs voor verzamelaars van modelauto’s, autofolders, autodocumentatie en verder alles wat met auto’s te maken heeft. Tijdens de beurs zijn er meer dan vijftig standhouders die oude en nieuwe spullen aanbieden. Veel van die standhouders zijn zelf verzamelaars.

Cars & Coffee
Op het buitenterrein voor de deur wordt de Cars & Coffee gehouden, het regionale trefpunt voor liefhebbers van old- en youngtimers. Eigenaren van klassieke Fords zijn van harte welkom om langs te komen. Voor alle duidelijkheid: alle merken oldtimers en youngtimers van bouwjaar 1985 en ouder zijn welkom. Maar iedereen die met een klassieke Ford komt, krijgt een ereplaatsje voor het museum. De Cars & Coffee wordt georganiseerd in samenwerking met ‘Aalsmeer Roest Niet’.

Korting
De Modelauto & Automobilia Beurs en de Cars & Coffee vinden plaats op zondag 6 november van 11.00 uur tot 16.00 uur. Wie met een oldtimer komt, krijgt gratis toegang voor twee personen tot de beurs en krijgt ook gereduceerd tarief (€7,50) op een kaartje voor het Ford Museum.
Bezoekers van de Modelauto & Automobilia Beurs betalen €3 entree. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding.
Met het kaartje van de beurs krijgt u ook gereduceerd tarief (€7,50) op een kaartje voor het Ford Museum. Haarlemmerstraat 36, 2181 HC Hillegom. Telefoon: 0252 518 118.