‘We willen, we zouden, we moeten… zoveel!’

De Remonstrantse kerk in Haarlem organiseert een Taizébijeenkomst op 27 november, om 10.30 uur. Belangstellenden zijn welkom in de kerk aan de Oranjekade 1 te Haarlem.
U kent het vast ook… de drukte van alle dag in uw privéleven en het piekeren over de toestand van onze wereld. We willen, we zouden, we moeten… zoveel! Bent u toe aan een moment van rust en bezinning? Kom dan ook naar de Taizébijeenkomst, dit is een meditatieve dienst waarin vooral gezongen wordt door het koor en de bezoekers, de preek is daarom beknopt.

Waarom een Taizé bijeenkomst?
Met deze Taizé bijeenkomst willen de remonstranten ruimte maken voor de behoefte van mensen in deze stressvolle tijden, de behoefte aan bezinning, harmonie en verbinding. Die harmonie vinden bezoekers in het gezamenlijk maken van meditatieve muziek, maar ook in het samen koffiedrinken na de dienst, waarin ruimte is voor een gesprek en in de warme sfeer van de kerk.
Toegang is vrij, na de dienst is er een collecte.

De naam Taizé komt van een klein dorpje vlakbij het Franse Cluny waar broeder Roger een orde heeft gesticht vlak na de oorlog. Gedachte daarachter was dat na de chaos Europa behoefte had aan plaatsen van samenkomst, uitwisseling en binding. Bijzonder aan deze orde is dat het oecumenisch is, bestaande uit protestantse en katholieke broeders én dat de orde erkend is door de paus.