champagne

Waarom een partytent altijd handig is om in huis te hebben

PARTNERBIJDRAGE

De partytent is inmiddels een vertrouwd beeld in menig tuin, maar ook op andere plekken. We zien ze ook opduiken op markten, braderieën, festivals en zelfs als teststraat of overkapping tijdens graafwerkzaamheden in de zomer. Het zijn betaalbare, stevige en praktische hulpmiddelen die op meerdere fronten van pas komen. Bij deze situaties biedt de klassieke partytent 3×3 uitkomst.

De partytent als zomerse overkapping in de tuin

Waar de één een dure houten overkapping neer laat zetten in de tuin, gaat een ander gewoon naar de website van allround webwinkel Heuts en trakteert zichzelf op een of meer partytenten. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf enkele tientjes en staan bij veel mensen de hele zomer in de tuin. Het in elkaar zetten is zelfs voor iemand met twee linkerhanden een koud kunstje en het genot van de schaduwplek die ook beschutting biedt bij een zomerse regenbui, is ongekend.

Als (extra) voortent op de camping

Kampeerders nemen hem gewoon mee op vakantie, om op de camping een net zo gezellige en handige overkapping te creëren. Bij voorkeur zet je hem vast met haringen. Niet elke tent heeft een ruime voortent, dus het meegenomen tafeltje, de barbecue en de stoeltjes vinden hun plek onder de partytent. Verpakt in een hoes en bestaand uit lichte materialen vormt het een handzaam pakketje dat er makkelijk bij kan in de auto, trein of op de fiets. Laat staan in de caravan of camper!

Mateloos populair op festivals

Ook op de campings van meerdaagse festivals is de partytent een veel geziene gast. Hele vriendengroepen zetten hun tenten in een cirkel, waarboven de partytent fungeert als tijdelijke huiskamer en ontmoetingsplek. Hier wordt ontbeten en ’s avonds nagenoten van alle belevenissen. Ook beroepsmatig heeft de partytent hier een functie: bij de entree en als marktkraam, massagesalon of overkapping voor de geluidstafel en -technici zie je hem terugkeren.

Als cateringruimte tijdens tuinfeestjes

Wie een tuin- of parkfeestje organiseert, heeft veel baat bij de partytent. Hier worden de hapjes, drankje en andere benodigdheden bewaard. Er bestaan ook partytenten met wanden die er een complete bungalowtent van maken, zodat de cateringruimte helemaal droog en beschut is. Idealiter neem je koelboxen mee, dan genieten je gasten van ijskoude drankjes en blijven de hapjes vers. Ook kinderen en baby’s hebben profijt van deze schaduwrijke plek. Vanwege het hut-idee, maar ook omdat ze dan niet verbranden tijdens het spelen. Het is een fijne plek om de kinderwagen onder te zetten. Kortom: de partytent heeft zich sinds zijn doorbraak, vermoedelijk in de jaren ’90, ruimschoots bewezen.