Kunstgras

Waarom de populariteit van kunstgras blijft groeien

PARTNERBIJDRAGE

De tijd dat kunstgras je tuin een artificiële aanblik bood, is lang voorbij. De nieuwste generatie kunstgras is met het blote oog absoluut niet meer van natuurlijk gras te onderscheiden. En dat is nog maar één van de vele redenen waarom steeds meer tuinliefhebbers kiezen voor deze immer groene grastapijt.

Lief voor het milieu

Hoewel mensen vaak anders vermoeden: kunstgras is wel degelijk een zeer milieuvriendelijk alternatief voor een echte grasmat. Denk maar eens aan de grote hoeveelheden voeding, grondverbeteraars en onkruidverdelgers die het onderhoud van natuurlijk gras van je vraagt. Wetende dat deze producten meestal chemisch zijn en dus schadelijk voor de bodem is de winst voor het milieu snel verklaard.
Voeg daar nog eens aan toe dat je geen elektrische of door brandstof aangedreven grasmaaier meer uit de schuur hoeft te halen, dat je niet meer hoeft te verticuleren of geen kantjes meer gelijk hoeft te knippen en je begrijpt het helemaal.

Water voor de hele tuin

Anders dan in verharde tuinen kan het regenwater door een grasmat makkelijk in de bodem dringen. Tot groot jolijt van de bomen, struiken en planten in de rest van de tuin waar dit voor hen zo broodnodige water dus vlotjes naartoe kan vloeien. En, zelfs bij hevige regenval of sneeuw krijg je nooit meer een vieze modderpoel in het gras.
Uiteraard hoeft een kunststofgrasmat ook niet gesproeid te worden en worden daarmee jaarlijks liters en liters water bespaard. Verder zorgt een kunstgras tuin ervoor dat je enorm veel tijd overhoudt voor andere dingen.

Fijn voor kind en dier

Ravottende kinderen, honden die hun energie kwijt moeten, kunstgrasmatten van vandaag hebben er absoluut geen moeite mee. Laat je kind een ijsje vallen in het gras, knoeit je visite met een glas rode wijn of besluit je hond om zijn behoefte erop te doen, je hoeft er absoluut niet bij te stressen. Een eenvoudig huishoudelijk schoonmaakproduct maakt alles in een mum van tijd weer helemaal schoon.

Altijd groen

Leek het gras je altijd groener aan de overkant? Met kunstgras is ook dat voorbij. De groene kleur van je gazon blijft immers het hele jaar door en onder alle omstandigheden even stralend groen. Zelfs als je na de zomer het opblaasbare zwembad en de trampoline binnenhaalt, zal het gras dat eronder nog niets aan schoonheid hebben ingeboet.

Vaarwel aan de graspollenallergie

Ben jij zo iemand die bij het elke maaibeurt van het gazon last krijgt van een lopende neus, prikkende ogen en zelfs een moeilijke ademhaling, dan is ook dit euvel met het aanleggen van een kunstgrasgazon voorgoed verleden tijd. Geen allergische reacties meer en dat terwijl het leven van onder andere insecten en kevers onder je grasmat nog steeds vrolijk verdergaat. Til maar eens een hoekje van je grasmat op en je zal hun bedrijvigheid zeker zien.

Genieten zonder zorgen

Last but not least misschien wel hét grootste voordeel aan kunstgras in je tuin: zorgeloos genieten zowel thuis als op vakantie. Want, hoelang je ook van plan bent om weg te blijven, altijd vind je die grasmat even groen weer terug als op de dag dat je vertrokken bent!