Voorjaarsconcert met muziek uit Harry Potter

Het Kennemer Jeugd Orkest geeft een Voorjaarsconcert met muziek uit ‘Harry Potter en de Rhapsodie’ op een thema van Paganini van Rachmaninov, met solist Ramon van Engelenhoven op piano, laureaat Prinses Christina Concours.

Dit concert vindt plaats op zondagmiddag 2 april om 15.00 uur in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Matthijs Broers heeft de leiding in handen. Het orkest speelt een heel afwisselend programma, van filmmuziek tot bekende werken van grote componisten als Rachmaninov en Shostakowitsch, leuk voor jong en oud.

Het concert begint met de  Festliche Ouverture van Schostakowitsch, die met zijn  schallende tonen in bombastische Sovjet-stijl zal zorgen voor een spetterende opening.

Daarna volgt de Ricercare van Andriessen. Dit werk is geschreven met het oog op het tweehonderdste sterfjaar van Bach. Het is heel populair geworden omdat het heel gemakkelijk in het gehoor ligt, dus dat wordt genieten.

Vervolgens zal Ramon van Engelenhoven, solist op piano, de Rhapsodie op een thema van Paganini spelen, begeleid door het orkest. Dit stuk behoort naast het beroemde 2e pianoconcert tot de toppers van het repertoire van de componist.

Ramon won al tijdens het Prinses Christina Concours 2013 de eerste prijs in de Nationale finale van het concours, en won daarbij tevens een optreden met het Kennemer Jeugd Orkest.

Het KJO is in 1995 ontstaan door het samengaan van de jeugdorkesten van de Haarlemse en de Bloemendaalse muziekscholen en vierde vorig seizoen haar 20-jarig bestaan. In het orkest spelen momenteel ongeveer 60 jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privé-docenten. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.

 

Toegangsbewijzen (à €12,50/volw.) en meer informatie te verkrijgen op: www.kennemerjeugdorkest.nl