Voorinschrijving ‘Rondje Stelling’

Om het eigen lustrum en het 20-jarig jubileum van De Stelling van Amsterdam als UNESCO Werelderfgoed te vieren trakteert de organisatie van de sportieve fietstoertocht Rondje Stelling voorinschrijvers op leuke cadeaus.

Rondje Stelling vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 september. Sportieve fietsers kunnen zich tot en met 29 augustus inschrijven via de website www.rondjestelling.nl. Onder het mom ‘Fietsen voor cadeau bij 20 jaar UNESCO’ maken zij dan kans op een voucher voor onder meer een gratis pannenkoek, een theaterkaartje of een gratis dagje in een luxe spa & wellness resort. Voor iedere twintigste voorinschrijver is er een cadeau.

Er kan op drie locaties in Noord-Holland worden gestart voor zes verschillende afstanden. Dit zijn Uithoorn (45, 85 en 170 km), Spaarnwoude (30, 85, 120 en 170 km) en Uitgeest (60, 120 en 170 km). De routes lopen door het fraaie Noord-Hollandse waterlandschap langs de vele forten van De Stelling van Amsterdam, dat twintig jaar geleden een plekje kreeg op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Rondje Stelling is dan ook een perfecte manier om eens kennis te maken met dit stukje Hollandse historie.

Daarnaast staat Rondje Stelling ook in het teken van mensen met hersenletsel. De organisatie is samengegaan met de Raisin Hope Ride, waardoor Wheelerplanet Spaarnwoude nu de derde officiële start- en finishlocatie van Rondje Stelling is. De Raisin Hope Foundation Nederland (RHF), die zich inzet voor mensen met hersenletsel, is vanaf dit jaar het goede doel van het fietsevenement. Van het inschrijfgeld gaat twee euro per deelnemer naar deze stichting, terwijl de deelnemers tevens worden  opgeroepen vrijwillig een eigen sponsoractie op te zetten. De opbrengst komt ten goede aan het aangepaste fietsenproject van de RHF, waarmee zij mensen met hersenletsel de mogelijkheid wil bieden weer sportief te bewegen. Hierdoor krijgen zij een groot deel van hun vrijheid en zelfvertrouwen terug en kunnen zij weer beter in de samenleving staan. De aangepaste fietsen worden gestald bij revalidatie- en dagbestedingscentra en kunnen door iedereen met hersenletsel gratis worden geleend. Reden te meer om je snel in te schrijven voor Rondje Stelling.

Foto: Frits van Eck.