Velsertunnel decor voor hardloopevenement

Witte wanden, strak asfalt, geen roetdeeltje aan het plafond. De Velsertunnel ligt er op zondag 27 november prachtig bij voor de 6.000 deelnemers aan de Velsertunnel Run. Het hardloopevenement start in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid en eindigt in de Breestraat in Beverwijk. De deelnemers worden vanaf 11.00 uur in groepen van 500 ‘weggeschoten’.

De 7,68 kilometer lange route, een verwijzing naar het overdekte gedeelte van de gerenoveerde tunnel dat 768 meter lang is, loopt via de Tolsduinerlaan en de Bosweg (tussen Waterland en Beeckestijn) naar de Rijksweg en de westelijke verkeersbuis van de Velsertunnel. De snelweg is niet toegankelijk voor publiek.

Na de Velsertunnel loopt de route langs de ingang van fietscrossclub Wijkeroog naar Velsen-Noord. Daar staan de inwoners klaar voor een feestelijk onthaal met muziek. Vanaf de Ladderbeekstraat gaat het verder via het tunneltje onder de N197/Velsertraverse, de Wijkermolen, het stadskantoor van Beverwijk en de Halve Maan. Op de finishlocatie in de Breestraat zorgen de winkeliers samen met de gemeente Beverwijk voor een groot feest dat de hele middag duurt.

Hoewel de tunnel nog niet officieel in gebruik is genomen, hoeven de deelnemers niet te vrezen voor hun veiligheid. Alle veiligheidssystemen in de Velsertunnel zijn op 27 november operationeel en uitvoerig getest.

Onderweg passeren de lopers acht EHBO-posten en drie PWN-waterpunten. “Het is een relatief korte afstand, maar wel een heel pittig parcours”, aldus projectleider Renée Faber. “Daarom zorgen wij voor extra toezicht en verzorging.”

Traffic Support, BUKO en vrijwillige verkeersregelaars zorgen voor de begeleiding van het verkeer en de tijdelijke verkeersmaatregelen. Bij het Rabobank IJmond Stadion komen kiss & ride-plekken voor mensen die lopers willen afzetten. De kleding van de deelnemers wordt naar Beverwijk gebracht en ligt na de run klaar in de Bloksteeg.

Kijk voor meer informatie op www.velsertunnelrun.nl of volg het evenement op Facebook en Twitter. De verkeersmaatregelen worden binnenkort op de website geplaatst.