Veelzijdig fluitiste naar Museum de Cruquius

Opgericht in 2006, het Ysaÿe Trio bestaande uit Rada Ovcharova (viool) Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello). Het trio treedt regelmatig op bij vooraanstaande podia en festivals in zowel binnen als buitenland. Ditmaal komt het drietal naar Cruquius, op zaterdag 25 februari waar zij met fluitiste Felicia van dan End in Museum de Cruquius een concert verzorgen.

Felicia van den End is een van de meest veelzijdige fluitisten van haar generatie. Op 12-jarige leeftijd werd Felicia van den End aangenomen in de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium, waar zij studeerde bij Abbie de Quant.
In 1997 en 1998 behaalde zij de 1e prijs bij het Nationaal Fluitconcours. In 2003 won zij de eerste prijs bij het nationaal concours ‘Stichting Jong Muziektalent Nederland’ en werd zij verkozen tot ‘Jong Muziektalent van het jaar 2002’.
In 2003 overtuigde zij de jury van het Prinses Christina Concours en won de eerste prijs in de Nationale Finale, wat resulteerde in een optreden in Carnegie Hall, New York.

Op het programma staan onder meer W. A. Mozart – Fluitkwartet in D gr.t. KV 285, Paul Ben Haim – Serenade voor fluitkwartet, Max Reger – Serenade voor fluit, viool, altviool opus 141a en François Devienne – Fluitkwartet in G gr.t. opus 66. Felicia van den End & Ysaÿe Trio vangen aan om 20.15 uur in het Cruquius Museum. Er zijn nog kaarten beschikbaar.
Kijk op www.CruquiusConcerten.nl of koop ze aan de kassa van schouwburg de Meerse (023-5563707) in Hoofddorp. De toegangsprijs bedraagt €22,50 (incl. pauzeconsumptie).