Tuinenwedstrijd: “Het wordt met het jaar kleurrijker”

“Wij genieten volop van onze tuin die met het jaar kleurrijker wordt, van eens een wit/groene tuin wordt het steeds meer een tuin vol kleur en veel variatie in bloemen en planten, een paradijs niet alleen voor ons maar ook voor vlinders, kikkers, vogels en insecten. Onze trouwe vriend de bonte specht is helaas in deze periode niet te zien maar van de winter komt hij vast en zeker weer terug om te genieten van de hapjes in zijn favoriete boom. Op een zonnige dag in het weekend beginnen wij ’s morgens met ontbijt aan de zijkant, vervolgens verplaatsen wij ons naar de luie stoelen, als het te warm wordt is het achterin de tuin op het bankje bij de minivijver heerlijk toeven en eten doen wij onder de boom aan de tafel. Tussendoor is er natuurlijk altijd wat te doen: onkruid wieden, planten verplaatsen, bijplanten etc. En als de kleinkinderen komen is er gelukkig ruimte genoeg voor het opblaasbad!” Een leuk verhaal van Louis & Jacqueline Klinkenberg uit de Willem Pijperlaan.

Gunt u ons ook een blik in de (voor-) of achtertuin? Stuur foto’s naar redactie@heemsteder.nl Vertel gerust iets over de soort planten waar u voor heeft gekozen. Een tuin met structuur of juist een wilde bloementuin? De tuinenwedstrijd van de Heemsteder duurt tot eind augustus. U kunt meerdere malen insturen – de tuin verandert immers ook.

Nijssen Tuin uit Heemstede heeft toegezegd te willen jureren – best spannend! En ook kan de winnaar een mooie prijs tegemoet zien. In de eerstvolgende Heemsteder leest u er meer over. Kom op, Heemstede, we weten dat er fantastische tuinen zijn, doe mee!