Tien deelnemers Gitaarlem in Philharmonie

Tien jonge ambitieuze singer-songwriters strijden op maandag 28 november in de Haarlemse Philharmonie om de felbegeerde Talent Award, dat dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt door stichting Gitaarlem. Dit jaar wordt de Gitaarlem Talent Award gepresenteerd door zanger Lucas Hamming. De avond start om 20.15 uur.

De tien deelnemers die tegen elkaar strijden zijn: Sanne Brouwer, David Breebaart & Davy Lourenburg, Auke te Loo & Celine Dib, John-Lewis Cabot, Liv Webbers, Marjo Kreileman, Christian Sebazungu, Lisa Rietveld, Peer Moens en Wessel van Deursen. veroverden de finaleplaats na verschillende voorrondes in de stad. Ze componeerden een nummer dat aan het thema ‘Take Me Home’ moest voldoen. Een nieuw en origineel nummer dus.

Al voor de derde keer produceert Stichting Gitaarlem samen met de festivals Zomer in de Zaanen en Schalkwijk aan Zee, Hart en de vereniging Hart muziekschool en het Conservatorium Haarlem de populaire Talent Award. Een vakjury bepaalt wie er uiteindelijk met de eer en de bokaal naar huis gaat en misschien wel een glansrijke carrière tegemoet gaat. De vakjury bestaat uit een groot aantal prominenten uit de Haarlemse muziekindustrie: Frans Funnekotter (directeur Hart en voorzitter), Daan van Rijsbergen (artiestenmanager), Ivo Maissan (directeur Klein Haarlem), Carolien Goeman (zangdocent) en Menno Timmerman (muziekproducent).
Voor de derde editie van de Gitaarlem Talent Award neemt Lucas Hamming het presentatiestokje over van VanVelzen, die de eerste twee keren presenteerde. Lucas brak zelf door in een andere talentenshow; het tv-programma Beste Singer-Songwriter van Nederland. In korte tijd had hij twee keer de 3FM Megahit te pakken en bracht hij zijn debuutalbum ‘Ham’ uit. Ook koos Matthijs van Nieuwkerk Lucas en zijn band uit als de huisband van het vorige seizoen in De Wereld Draait Door. Dit jaar stond hij op Pinkpop met zijn band en in december speelt hij, waarschijnlijk nieuw repertoire, in Paradiso, om vervolgens zijn nieuwe album in maart 2017 uit te brengen.

Kaarten via www.theater-haarlem.nl

Foto: Lucas Hamming (foto: Andrew Nicholson).