schooltas

Terug in de schoolroutine na de zomer? Dit zijn 5 must-have artikelen die je nodig hebt!

PARTNERBIJDRAGE

De zomervakantie is begonnen, maar voor je het weet is het weer tijd om naar school te gaan. Het maakt niet uit of je nu een leerling, student of ouder bent, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op het nieuwe schooljaar. In deze blog bespreken we vijf must-have artikelen die je nodig hebt om alvast een succesvolle start te maken!

Een stevige rugzak 

De eerste op onze lijst is een goede, stevige rugzak. Je hebt een rugzak nodig die bestand is tegen het gewicht van boeken, maaltijden en mogelijk een laptop. Kies een rugzak met gewatteerde schouderbanden voor extra comfort. Het is ook handig als de rugtas een speciaal vak heeft voor een waterfles. Op die manier vergeet je die niet steeds weer mee te nemen naar huis. 

Een agenda of planner

Een ander item dat je nodig hebt voor een succesvol schooljaar is een bureau agenda of planner. Het helpt je georganiseerd te blijven en herinnert je aan belangrijke data zoals examens, inleverdatums van projecten, sportevenementen en andere schoolactiviteiten. Sommige mensen geven de voorkeur aan een fysieke agenda, terwijl anderen liever digitale planners gebruiken. Beide zijn prima, zolang ze je maar helpen je taken bij te houden.

Een goede lunchbox en drinkbeker

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar voeding is belangrijk. Voeding zorgt er namelijk voor dat je concentratie en energieniveau gedurende de dag hoog blijven. Investeren in een goede lunchbox en drinkbeker kan je helpen om gezonde maaltijden en snacks mee naar school te nemen. Zoek een lunchbox die voldoende ruimte heeft voor verschillende soorten producten en een drinkbeker die lekvrij is. Het is natuurlijk ook een bonus als ze gemakkelijk schoon te maken zijn!

Schriften en mappen 

Je hebt schriften en mappen nodig om je notities en papieren georganiseerd te houden. Het is handig om diverse schriften of mappen te hebben voor verschillende vakken. Dit maakt het makkelijker om de informatie te vinden die je nodig hebt wanneer je studeert of huiswerk maakt. Kies voor mappen met vakken om losse papieren, hand-outs en andere documenten te bewaren. Ook als je op school alleen werkt met een laptop zijn schriften en mappen handig. Print belangrijke documenten uit en stop ze in mappen of schrijf belangrijke afspraken op in de schriften. Zo weet je zeker dat je niks belangrijks vergeet! 

Leg herinneringen vast 

Ten slotte, vergeet niet om wat plezier te hebben tijdens het schooljaar! Overweeg daarom een leuk fotoalbum te maken van alle leuke momenten tijdens het schooljaar. Verzamel foto’s van leuke uitjes, projecten, vrienden, of zelfs een bijzondere lunch! Deze herinneringen zijn waardevol en het is mooi om ze op een tastbare manier te kunnen bewaren. Je kan ook meerdere fotoalbums maken, zodat je er voor iedere vriend(in) een hebt. Verpak elk album in een leuke kadotas en verras je vrienden aan het einde van het jaar. Het zal een betekenisvolle manier zijn om het schooljaar af te sluiten!