“Steeds meer mensen hebben interesse in Halloween”

Linnaeushof besteedt dit jaar voor het eerst aandacht aan Halloween. Dat doet het park van 15 t/m 23 oktober. Jongens en meisjes die verkleed in een Halloween kostuum komen spelen in Linnaeushof krijgen een leuke verrassing én maken kans op een mooie prijs. Op deze manier hier worden kinderen niet bang gemaakt maar juist uitgedaagd om zelf iets te doen met Halloween.

Zo hoort het ook bij Halloween, een feestdag die vooral in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Kinderen verkleden zich en bellen dan als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen ‘trick or treat’, waarbij de keuze wordt gegeven tussen het slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven.

“Wij merken dat steeds meer mensen interesse hebben in Halloween”, meldt Walter Kleinhout, marketingmanager bij Linnaushof. “Tot op heden hebben wij er niets mee gedaan omdat we de kinderen niet bang willen maken, dat past niet bij onze formule. Maar wat kinderen natuurlijk wel leuk vinden is het verkleden en zich verplaatsen in een rol. Dit past wel bij ons concept van actief vermaak. Daarom leek het ons een goed idee om op deze manier aandacht aan Halloween te besteden”, aldus Kleinhout.

Speeltuinmascotte Bennie Broek zal ook verkleed zijn als een vriendelijk spookje. Aan bezoekers wordt de kans gegeven om samen met hem, in Halloweenkostuum, op de foto te gaan. Door deze vervolgens te delen op Facebook maken zij ook nog eens kans op een seizoenpas van Linnaeushof.

Linnaeushof is dit jaar nog geopend van 15 tot 23 oktober aanstaande. Daarna sluiten de poorten voor de winterperiode. De grootste speeltuin van Europa ligt aan de Glipperweg 4c, op de grens van Heemstede en Bennebroek.