Stadswandeling en lezing over Vrouwen in verzet – Hannie, Truus en Freddie

Het museum Haarlem organiseert op zondag 18 juni een stadswandeling samen met het Gilde Haarlem (aanvang 13.30 uur) en een lezing door historicus Peter Hammann, de auteur van het boek ‘Hannie’ (aanvang 15.00 uur) in het kader van de tentoonstelling ‘Vrouwen in verzet – Hannie, Truus en Freddie’.
De wandeling start om 13.30 uur bij het Hannie Schaft-monument in het Kenaupark te Haarlem en gaat over de oorlogsjaren in Haarlem tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan de expositie in het museum.
De lezing vindt plaats in het Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem. Vanaf 14.30 uur is er inloop met koffie en thee. De lezing wordt om 17.00 uur afgesloten met een signeersessie.
Liefhebbers kunnen dus aansluitend aan de wandeling om 15.00 uur deelnemen aan de lezing van Peter Hammann.
Reserveren voor zowel de stadswandeling als de lezing is zeer gewenst.

Tijdens de stadswandeling worden bekende en minder bekende locaties waar de oorlog zijn sporen heeft nagelaten bezocht. Woningen, gebouwen en monumenten, maar ook de verhalen van moedige mensen uit het verzet zoals Hannie Schaft en Truus en Freddie Menger komen aan bod.

De volgende wandelingen zijn op 1 september, 15 oktober en 26 november.

Aanmelden voor de wandeling via: gildewandelingen@gmail.com of 06-16410803 op werkdagen tussen 9.00–10.00 of 18.00–19.30 uur. Deelname bedraagt €10,50 inclusief een bezoek aan de expositie Vrouwen in verzet. Museumkaarthouders betalen €4,00. Extra kosten voor deelname aan de lezing van Peter Hammann bedragen €4,00 (inclusief een drankje).

Foto: Vrouw in het verzet.