Sorghbosch Heemstede: wie helpt?

Op donderdag 25 januari wordt een informatieve koffiemiddag georganiseerd over beheer van  het Sorghbosch met een presentatie door Stichting MeerGroen.
Deze speciale middag is bedoeld voor bewoners van Nieuw Overbos, Kennemerduin en Kennemeroord en tevens voor omwonenden en andere belangstellenden. Ze zijn welkom vanaf 15.00 uur terwijl de voorlichting van start gaat om 16.00 uur.
Plaats: Centrale hal van Wooncentrum Nieuw Overbos aan de Burg. Van Lennepweg 207, Heemstede.
Doelen van de stichting MeerGroen zijn om de waarde van de leefomgeving op de kaart te zetten door zo veel mogelijk mensen te mobiliseren om zelf de handen uit de mouwen te steken in de natuur. Dat kan op veel verschillende  manieren, zowel zwaar werk voor wie daar plezier in heeft, maar ook technisch werk, gastheer/gast vrouw zijn, rondleiden, koffie rondbrengen, nestkasten maken, bestuurlijke taken, sociale media verzorgen, etc: voor elk wat wils.

Inmiddels werkt MeerGroen met 1000 vrijwilligers (ca 150 elke week; de rest ad hoc of als stagiaire) in 26 projecten op 145 ha in 6 gemeenten.
In Heemstede werd in 2013 speelbos Meermond geadopteerd (5 ha) en dat is inmiddels getransformeerd tot een juweeltje van een natuurspeelplaats. In 2015 kwam Landgoed Groenendaal in beeld (90 ha) en daarvan is inmiddels 30 ha opgeknapt samen met de boswachters. De gemeente heeft gevraagd MeerGroen een ‘kijkje’ willen nemen in het Sorghbosch.

Het doel van de middag is om nader kennis met belanghebbenden te maken, uit te leggen hoe MeerGroen werkt, vragen te beantwoorden en samen te overleggen over prioritieten en aanpak. De werkwijze is dat MeerGroen voor elk project mensen zoekt die dat project adopteren. Zolang deze groep, altijd met een begeleider, niet op sterkte is, helpen MeerGroenmedewerkers van andere projecten mee. Dat is in september en december al twee keer gedaan in het Sorghbosch.
Als de kennismaking wederzijds bevalt en er goede afspraken gemaakt zijn, wil MeerGroen in 2018 met een groep mensen op een vaste werkdag in de week aan de gang.

Deze middag is de eerste oproep aan mensen die daarvoor belangstelling hebben. De werkdag wordt de dag waarop de meeste mensen kunnen helpen (zaterdag bij voorkeur). Geïnteresseerden daarvoor worden van harte uitgenodigd om naar deze bijeenkomst te komen.
Voor meer informatie: www.stichtingmeergroen.nl of 06-48226490. Opgave bij Ina Jongepier: 023-5292559.