Sax & Stix brengt vernieuwend programma

Op zondag 22 november brengen Sax & Stix samen met zangeres Karin Strobos een volstrekt origineel programma dat op zijn minst vernieuwend mag worden genoemd. Sax & Stix bestaat uit saxofoniste Eva van Grinsven en slagwerker-marimbaspeler Ramon Lomans. Sinds de oprichting in 2002 heeft het duo naam gemaakt als vernieuwende vertolkers van muziek in en naar onze tijd. Ze spelen meest onbekende stukken – origineel, opgedragen of in bewerkte vorm – en bekende muziek die niet zo vaak in de concertzaal wordt gehoord. Het concert vangt aan om 11.00 uur in het gemeentehuis van Bloemendaal te Overveen. Kaarten kosten 20 euro (10,- voor CJP en jeugd tot en met 25 jaar) en zijn verkrijgbaar aan de zaal vanaf 10.30 uur of bij Primera aan de Bloemendaalseweg 234.

Vaak zoeken ze samenwerking met zangers of instrumentalisten die dezelfde uitgangspunten hebben en dit keer is dat zangeres Karin Strobos. Deze veelzijdige mezzosopraan is bekend van haar rollen in de Nederlandse Opera, als concertzangeres en door optredens met liederen, en in kamermuziek. Het programma is zeer gevarieerd, met stukken uit de twintigste eeuw en zelfs deze eeuw.

Zo klinken er composities van George Gerswin en Leonard Bernstein en is er een belangrijk deel Spaanse muziek met liederen van Villa Lobos, Montsalvatge, Granados en de Falla, vaak gebaseerd op volksmuziek. Ook worden er nieuwe of eigentijdse werken gebracht van de Amerikaanse componisten Ned Mc Gowan en Chick Corea, en van landgenoten Wim Henderickx en Willem van Nieuwkerk.

Stichting Muzenforum organiseert elk jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Bekende musici en soms jong talent treden op in een afwisselend programma van klassieke muziek.