‘Sarod wonderkind’ treedt op in het Soefihuis Haarlem

Abhishek Lahiri is een van de jongste prijswinnende sarod-spelers van India. Zijn spel raakt wereldwijd de harten van vele luisteraars. Genoemd worden zijn rijpheid, diepgang en perfectie. Toen hij 5 jaar was werd hij ingewijd op de sarod door zijn vader, Pandit Alok Lahiri, die ook zijn guru werd. Abhishek werd zo een van de eerste leerlingen van zijn vader. Voor de kenners: Abhisek’s sarod-recitals bestaan uit een samengaan van de drie belangrijkste Gharana’s van het sarodspel: Shahanjapur, Senia Mahar en Senia Bangash Gharana (Gwalior). Zijn spel is een combinatie van subtiliteit, esthetiek en nostalgische spiritualiteit, naast kracht, intensiteit en originaliteit waarmee hij de luisteraars aan zich weet te binden. Op jonge leeftijd werd hij het ‘Sarod wonderkind’ genoemd.
Op Tabla speelt de tablaspeler Parthasarathi Mukherjee. Partha is een van de grote spelers van de hedendaagse tabla-generatie. Hij heeft met vele internationaal bekende musici samengespeeld.
Josette Pangels speelt deze avond mee op de tanpoura.

Donderdag 26 november spelen Abhisek Lahiri(Sarod ) & Parthasarathi Mukherjee (tabla) in het Soefihuis te Haarlem, om 20.00 uur. De entree is 12 euro. Kaarten in de voorverkoop kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via www.helendegeluiden.nl Locatie: Burgwal 38zw-40 in Haarlem.