SantaRun voor Haarlemse Scholendagen

Op 11 december vindt de SantaRun plaats in Haarlem. De initiatiefnemers achter de SantaRun gaan dit jaar geld ophalen voor de Haarlemse Scholendagen zodat het groene initiatief, dat ooit begon in 1989, volgend jaar weer de traditie voort kan zetten. “Kinderen zitten bijna het hele jaar binnen in hun lokaal of thuis met de smartphone,” zegt Marco Mok, een van de organisatoren (Rotary Haarlem Kennemerlaat) achter de SantaRun. “De Haarlemse Scholendagen waren altijd een hoogtepunt in het schooljaar voor kinderen, die lekker konden uitwaaien én tegelijkertijd dingen leerden over de natuur en cultuur rond de Hout. Hopelijk halen we genoeg geld op voor de Houten Haarlemmer en gaan de Haarlemse Scholendagen volgend jaar weer gewoon door.”

De SantaRun is er voor jong en oud en mikt in totaal op 1.000 tot 3.000 deelnemers. Voor de jongsten (groep 6, 7 en 8) is er een sponsorloop met rondjes om de St Bavo Kerk. Voor de ouderen is er een funrun over drie of zes kilometer. Het gaat daarbij zeker niet om de snelste tijd, maar vooral om plezier met elkaar.

Scholen, bedrijven, sportverenigingen en ook kroegen kunnen zich inschrijven voor de gezellige SantaRun. Om 18.30 uur wordt het startschot voor de kleinste Santa’s gegeven en om 19.30 uur voor de 3 en 6 km.

Rotary Haarlem Kennemerlaat is de initiatiefnemer achter de Haarlems SantaRun. De kleinste Santa’s mogen gratis mee doen, maar er wordt wel verwacht dat zij zich laten sponsoren door bijvoorbeeld hun opa, oma, tante, oom of buurman. Volwassenen kunnen zich voor een tientje inschrijven op de website voor de 3 of 6 km. En voor bedrijven is er een speciaal pakket met 10 startbewijzen en 10 santapakken voor €250.

Meer informatie op Facebook of op www.santrunhaarlem.nl