Ronde spiegel

Ronde spiegels en andere jaren ’70-invloeden in uw interieur

PARTNERBIJDRAGE

De jaren ’70 zijn met terugwerkende kracht een invloedrijk decennium als het gaat om uw interieur. Veel elementen keren terug, jonge ontwerpers en stylisten lusten wel pap van de bruine en oranje eyecatchers van weleer. Neem een kijkje in een hippe lunchroom en u weet wat we bedoelen. Is uw interieur ook toe aan vleugje retro dan wel vintage?

Ronde spiegels

De ronde spiegel was in de jaren ’70 vooral in de badkamer vaste prik, maar de vorm leent zich uitstekend voor een knipoog naar die tijd in andere kamers. De geometrische motiefjes op het behang (vaak bruin, oranje en wit) bevatten immers ook veel ronde vormen. Als u een aantal van die spiegels op een wand aanbrengt, dienen deze als decoratie en creëert u tevens een meer ruimtelijk gevoel in het vertrek. Een ronde spiegel weerkaatst het daglicht en maakt de ruimte optisch groter dan hij is. Bij glaswebwinkel.nl hebben ze nog meer vormen, ook op maat gemaakte spiegels.

Hout, steen, kurk en rotan

Het decennium van de discomuziek, de eerste filterkoffie, plateauzolen en een prima presterend Nederlands Elftal kenmerkt zich qua interieurs ook door het zichtbare gebruik van veel materialen die nu weer populair zijn. Van rotan bijvoorbeeld worden nog steeds veel stoelen gemaakt, kurk of houten schrootjes aan een wand – alsmede letterbakken – zijn terug en hoewel de zitkuil wellicht nog wat te veel van het goede is om weer van stal te halen, zien we de bakstenen opduiken in menig gestripte wand. Dat laatste doen we nu in het kader van het industriële aspect.

Vintage keukenspulletjes

Eveneens oranje waren veel keukenspulletjes en deze zijn in menig vintage winkels of eettentjes terug te zien. Kent u die oranje voorraadpotten met de gestileerde bloemetjes erop nog? Ze zorgen voor een gezellige, warme, ietwat kneuterige uitstraling, maar jongeren zijn er dol op. Niet iedereen verwerpt trends uit het verleden, laat uw oude elpeeverzameling maar eens zien en ze zijn er uren zoet mee. Onbekend maakt bemind, in dit geval. De kleuren en muziek van die tijd staken trouwens schril af tegen de jaren ’80, waarin zowel interieurs als muziek zakelijker en minimalistischer werden.

Donkergroene kamerplanten van formaat

Er wordt veel over gezegd, geschreven en gedagdroomd: we willen meer in de natuur verkeren, maar dat gaat in Nederland lang niet altijd. Zeker niet als het om wonen gaat. Daarom wordt die natuur – zie ook de trends van hout en kurk – in huis gehaald. ‘Landelijk’ is een veelgehoorde term. De kolossale kamerplant mag dus ook weer gezien worden!