Record aantal inschrijvingen Circuit Run

Maar liefst 14.050 deelnemers staan op zondag 26 maart aan de start van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. De inschrijving voor de jubileumeditie is sinds afgelopen maandag gesloten. Nooit eerder schreven zoveel hardlopers zich in voor dit unieke hardloopevenement op en rond het Circuit Park Zandvoort. De deelnemers aan de 21,1 – 12 en 5 km staat een uitdagend en afwisselend parcours te wachten over de scherpe bochten van het circuit, het strand en door de prachtige duinen en het gezellige dorpscentrum van de Noord-Hollandse badplaats. Tijdens het evenement kan alleen nog worden ingeschreven voor de Kids Circuit Run 0,9 of 2,5 km.

De Runner’s World Zandvoort Circuit Run bestaat uit een hoofdafstand en officiële wedstrijd van 12 km, waar bijna 8.000 lopers aan de start zullen verschijnen. In het kader van het jubileum is er ook een nieuwe afstand aan het programma toegevoegd: de 21,1 km. Deze nieuwe afstand blijkt met ruim 2.600 deelnemers enorm in trek te zijn. Organisator Le Champion is blij dat zoveel deelnemers enthousiast hebben gereageerd op dit nieuwe onderdeel. Voor de 5 km schreven 2.575 lopers zich in. Tenslotte is de belangstelling voor de Kids Circuit Run ook ontzettend groot met nu al 850 inschrijvingen. Op de dag van het evenement kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar op het circuit nog inschrijven voor de 0,9 of 2,5 km. Aan het evenement is het goede doel Stichting Duchenne Parent Project verbonden. Alle deelnemers konden tijdens hun inschrijving een donatie doen aan deze stichting, die onderzoek doet naar de spierziekte Duchenne Spierdystrofie.

Sportief weekend in Zandvoort
In het laatste weekend van maart organiseert Le Champion niet alleen de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Een dag eerder, op zaterdag 25 maart, doen ruim 7.300 wandelaars mee aan de 30 van Zandvoort, eveneens een recordaantal. Op zondag komen ruim 2.000 toer- en racefietsers in actie tijdens de Omloop van Zandvoort. Voor de in totaal 21.500 sporters en toeschouwers organiseren de ondernemers in Zandvoort diverse festiviteiten op het Gasthuisplein, Raadhuisplein, in de Haltestraat en bij de paviljoens op het strand.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.zandvoortcircuitrun.nl.