Prachtige kans voor musical toptalenten

17 Dansers. 8 Spotlights. 1 Droom. Ze willen maar één ding: een rol. Want alleen op het podium en in de spotlights voelen ze zich veilig. A Chorus Line vertelt het verhaal van zeventien toptalenten en hun strijd om die ene felbegeerde rol. De musical boekte eerder wereldwijde successen en heeft onder andere negen Tony Awards binnengesleept, waaronder die voor Beste Musical. Nu is de successhow terug in Nederland in een nieuwe versie. Een prachtige kans voor jonge theatertalenten, maar ook zijn er rollen weggelegd voor routiniers Bettina Holwerda Bakkum en Edwin Jonker. A Chorus Line speelt op 3 en 4 februari in Stadsschouwburg Haarlem. Tickets zijn beschikbaar vanaf €39,50.

A Chorus Line is een van de langstlopende musicals van Broadway. De show vertelt het verhaal over een groep dansers die auditie komt doen voor een musical. Het belooft een genadeloze afvalrace vol bloed, zweet en tranen met een briljante mix van zang, dans en drama. Het publiek krijgt een kijkje in het leven van de zeventien dansers en hun motieven om voor het onzekere vak te kiezen. A Chorus Line groeide wereldwijd uit tot een kaskraker en nummers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘What I Did For Love’ en ‘One’ werden regelrechte musicalklassiekers. A Chorus Line ging in 1975 op Broadway in première en is sidsdien al meer dan zesduizend keer in New York gespeeld. Internationale successen volgden. In 1985 is de musical verfilmd met onder andere Michael Douglas in een van de hoofdrollen.

A Chorus Line is oorspronkelijk bedacht, geregisseerd en gechoreografeerd door Micheal Bennett. In deze Nederlandse versie tekent Martin Michel voor de regie en choreografie; Coot van Doesburgh heeft het eigentijdse, Nederlandse script geschreven. Praktische informatie Meer informatie over de voorstelling en de volledige speellijst is te vinden op www.achorusline.nl. Tickets voor A Chorus Line in Haarlem zijn te koop via www.theater-haarlem.nl.