PostNL haalt vijftien brievenbussen in Heemstede weg

PostNL haalt vijftien brievenbussen in Heemstede weg

PostNL past vanaf 10 september in gemeente Heemstede het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst. De aangewezen plekken zijn waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. In Heemstede verdwijnen vijftien brievenbussen; de overige achttien blijven staan.

De vijftien die verdwijnen zijn:
Adriaan Pauwlaan 6, Heimanslaan 2, Heemsteedse Dreef 181, Provincienlaan 186, H W Mesdaglaan 34, Wagnerkade 41, Johan Wagenaarlaan 2, Camplaan 37, Javalaan 1, Korhoenlaan, Glipper Dreef 96, Herenweg 13, Van der Waalslaan 23, Schielaan 1 en  Chrysanthemumlaan 19.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO en PCOB de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet. De aanpassingen zijn 5 oktober 2018 gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op www.postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.