Polsbandjes aan de kust, om vermiste kinderen sneller met hun ouders te herenigen

Donderdagmiddag 25 mei werd op de ‘Internationale Dag van het Vermiste Kind’ het startsein gegeven voor de landelijke 06-polsbandjes campagne. Reddingsbrigade Nederland, de politie en Nickelodeon werken samen in deze campagne om vermiste kinderen sneller te herenigen met de ouders. Daarnaast krijgen ouders en kinderen deze zomer tips hoe ze afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen op het strand en rond het water. De aftrap van de actie vond plaats in Noordwijk.

Jaarlijks ontvangen de Reddingsbrigade en de politie veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. De kinderen zijn vaak in een oogwenk aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. Het doel van de gezamenlijke landelijke 06-polsbandjesactie is om de strandbezoekers bewust maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt en wat ze moeten doen als een kind toch kwijt raakt. De PAW Patrol 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel.

De bandjes worden op stranden en bij recreatieplassen gratis uitgedeeld door de lifeguards van de Reddingsbrigade en via aanwezige politieposten. Op het 06-polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo´n 900 kinderen na vermissing weer samen gebracht met hun ouders. Met de 200.000 gratis beschikbare PAW Patrol 06-polsbandjes, waar ook dit jaar weer de herkenbare heldhaftige puppy’s van Nickelodeon’s PAW Patrol op afgebeeld staan, wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas.

Tips voor een veilig dagje aan het water met kleine kinderen
Maak afspraken met je kind. Spreek een herkenbaar vast punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.
Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade en begin met zoeken. Zorg dat je je mobiele telefoon mee hebt, aanstaat en voldoende is opgeladen
Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

Foto: RL. Photographics