Poep in het museum

Van 19 maart t/m 3 september dit jaar is in het Pieter Vermeulen Museum te Driehuis de unieke tentoonstelling ‘Poepgoed/scheid goed’ te zien en te beleven. Twee opvallende en actuele onderwerpen zijn verwerkt in een uiterst aantrekkelijke doe- en ontdek expositie.
‘Poepgoed/scheid goed’ voor groot en klein gaat over duurzaamheid, afval en poep in de ruimste zin van het woord
Duurzaamheid lijkt een lastig begrip maar het PVM is niet voor niets Kidsproof museum 2016 en maakt het heel tastbaar met allerlei spellen en doe-dingen! Zo leer je over vieze en schone energie via experimenten in het jeugdlab met zonne-energie raceauto’s en zonne-energie dieren, een windtunnel en zelf energie opwekken! Ook ervaar je hoe je duurzaam kunt wonen. Met het afvalgrijpspel houden de bezoekers zich bezig met zwerfafval, afvalscheiding en recycling.
En er is poep! Dat is ook afval! En zeker zwerfafval als je denkt aan het hondenpoepprobleem! Interessant is te ontdekken dat ook poep wordt hergebruikt in de landbouw of als brandstof en zelfs om huizen van te bouwen. En hoe zat het nu met methaangassen? Poep lijkt gek, er wordt vaak lacherig over gesproken maar alles over poep wordt in deze expositie op een vrolijke en uitdagende manier gepresenteerd. Er zijn achterwerken van dieren om in te kijken, geurobjecten, talloze grappen, woordspelingen en tientallen voorbeelden met poepgewoonten van dieren. Er kan geflipperd worden in de darmen van een zebra er zijn allerlei interactieve vragenkastjes, filmpjes, kakdozen en poeptonnen.
De kijkwijzer voor jonge kinderen en het opdrachtenboekje voor oudere kinderen leiden de bezoekers door het land van poep, afval en duurzaamheid.
Na het beleven van de expositie zal de bezoeker zich meer bewust zijn van de keuzes die hij dagelijks maakt en de gevolgen daarvan voor onze planeet. Het Pieter Vermeulen Museum vind je aan de Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis.

Informatie over openingstijden en entree: 0255–536726 en info@pieter-vermeulen-museum.nl, www.pieter-vermeulen-museum.nl