Oudere publiek heeft hart Jurre van der Linden gestolen

Jurre van der Linden, winnaar van de Gitaarlem Talent Award 2015, verzorgt deze maand optredens in alle zorgcentra van Stichting Sint Jacob. Onder meer in Bosbeek, Heemstede. Zijn publiek is grotendeels 80+ en vaak dementerend. Voor deze kwetsbare groep ouderen speelt Van der Linden (19) een speciaal programma: Terug in de Tijd. Rabobank Haarlem en Omstreken is sponsor van de tournee.

Het jonge muzikale talent uit Driehuis zingt al sinds zijn 14de met veel plezier en succes voor bewoners van diverse zorgcentra in Zuid-Kennemerland. Hij begeleidt zichzelf op piano en gitaar. Van der Linden doet ook mee aan talentenjachten en treedt op tijdens feesten, markten en in de kroeg, maar het oudere publiek heeft zijn hart gestolen. “Dit is heel bijzonder om te doen. Mijn doel is mensen met mijn muziek te raken en de reacties van deze ouderen zijn hartverwarmend. Zij waarderen een optreden meer dan welk publiek ook.”

In november vorig jaar won Van der Linden de Gitaarlem Talent Award 2015. In gesprek met sponsor Rabobank Haarlem en Omstreken ontstond het idee voor een zomertournee langs de zeven zorgcentra en het centrum voor revalidatie van Stichting Sint Jacob. De hele maand juli speelt Van der Linden op dinsdag en donderdag drie keer een halfuur op één van de locaties. Ook deze kleinschalige optredens zijn mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Muziek heeft alle aandacht binnen Stichting Sint Jacob. De zorginstelling biedt excellente, liefdevolle zorg aan kwetsbare ouderen. Woordvoerder Michèle Hartevelt: “Het is onze missie ervoor te zorgen dat cliënten zich optimaal thuis voelen bij Sint Jacob. Wij ervaren dat muziek daarin een belangrijke rol speelt. Zeker bij cliënten met dementie. Muziek brengt hun gedachten tot rust en helpt gevoelens en emoties te uiten. Bovendien haalt muziek dierbare herinneringen naar boven. De optredens van Jurre zijn een waardevolle aanvulling op onze zorg.”