Nieuwe pioniers in de polder

Historisch Museum heet iedereen welkom voor de sfeervolle afsluiting van die serie Verhalentafels 2017 op donderdag 14 december tussen 15.00 en 17.00 uur. Op het programma staan verhalen uit Haarlemmermeer en Syrië en muziek van accordeonisten Marry Huyskamp en Andries Veloo. Directeur van Historisch Museum, Elise van Melis, opent de middag. Sybil van Dam, de gesprekleidster van de Verhalentafels is gastvrouw.

Er zullen verhalen over geluk te horen zijn van enkele bewoners van Haarlemmermeer. Heel speciaal is het verhaal over geluk van Yara Allassadi, een ondernemende studente uit Hoofddorp. Yara komt uit Syrië en heeft in korte tijd de Nederlandse taal geleerd, haar studie opgepakt, een zomerschool opgestart en vele mensen in haar omgeving geïnspireerd. Zij is een van de nieuwe Haarlemmermeerders die in de tentoonstelling ‘Pioniers in de Polder’ te zien zijn. Deze tentoonstelling, mede tot stand gekomen met medewerking van Vluchtelingenwerk Nederland, is nog te zien in Historisch Museum tot 15 januari 2018.

Praktische informatie
U vindt Historisch Museum op de Bosweg 17 in Hoofddorp, naast Claus Event Center. De toegang is gratis. Mocht u in bezit zijn van een Museumkaart, dan kunt u die laten scannen als ondersteuning van het museum. Aanmelden kan via aanmelden@shmdc.nl. U kunt ook komen zonder aanmelding.