Nieuw boek van Haarlemse: Ollie en het kronkeldier

Op woensdag 24 augustus wordt ‘Ollie en het kronkeldier’ feestelijk gepresenteerd in boekhandel H. de Vries Boeken aan de Gedempte Oude Gracht 27 te Haarlem. De inloop begint om 16.00 uur. Naast de presentatie en toelichting van schrijfster Wilma Geldof en illustrator Marieke Nelissen, is er muziek van Sas & Art. Kinderen kunnen deze middag gezamenlijk het kronkeldier inkleuren. Wilma Geldof zal uit het boek voorlezen en Marieke Nelissen, illustrator van het boek, vertelt over haar tekeningen.
De toegang is gratis, graag aanmelden via promotie@lsamsterdam.nl. ‘Ollie en het kronkeldier’ is een nieuw jeugdboek met happy end. Ollie is bang. Bang voor de zee, die zijn ouders van hem heeft afgenomen. En bang voor de liefde van zijn pleegouders. Op een dag vindt Ollie een bijzonder dier, Kronkel. Ollie wil hem per se houden en verstopt hem in de schuur. Maar Kronkel hoort thuis in de zee en kwijnt weg in het schuurtje. Giga de goochelaar wil hem helpen. Maar kan Ollie Kronkel laten gaan? Een ontroerend, spannend en grappig verhaal, met een happy end waar alle kinderen blij van worden.

Wilma Geldof (Haarlem) werkte jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg en bij de Raad voor de Kinderbescherming. In 2001 verscheen haar eerste kinderboek. Sinds 2013 is ze fulltimeschrijfster, columniste en docent schrijven. In 2015 werd haar veelgeprezen YA-roman Elke dag een druppel gif bekroond met de Thea Beckmanprijs. Marieke Nelissen (Den Bosch) is illustrator en grafisch ontwerper. Ze werkt met inkt, aquarel, gouache en potlood op papier en houdt ervan om te experimenteren. Haar werk stond onlangs op de shortlist van de gerenommeerde World Illustration Awards.