Mozart-Matinee door Oratorium Koor Excelsior

Op zaterdagmiddag 26 november geeft Koor Excelsior een Mozart-Matinee in de Prot.Kerk De Rank aan de Eug.Prévinaireweg 14 te Nieuw-Vennep. Een kerk met een fantastische akoestiek, een prachtig klinkend orgel en prettige zitplaatsen. Al met al een fijne concertzaal. Het concert wordt geheel gevuld met werken van W.A. Mozart, te weten de Krönungsmesse, de Spatzenmesse, de Grosse Credomesse en het prachtige Ave Verum. Dit jaar is het 225 jaar geleden dat Mozart overleed en daarom was de keuze voor de werken van deze uitzonderlijke componist voor Koor Excelsior niet moeilijk. Mozart was een wonderkind dat op zeer jonge leeftijd viool, klavecimbel en orgel speelde en kwalitatief hoogstaand werk componeerde.

HOK Excelsior wordt ook dit concert bijgestaan door meerdere solisten die hun sporen op nationaal en internationaal terrein hebben verdiend. De werken zijn gecomponeerd voor koor, orkest en solisten. Koor Excelsior bestaat uit ca. 60 enthousiaste (amateur-) zangers en zangeressen. Zij repeteren wekelijks onder de bezielende leiding van dirigent Sytze Stel.
Sytze Stel is sinds 1980 dirigent van HOK Excelsior en onder zijn inspirerende leiding zijn door dit koor al vele grote werken uitgevoerd, zoals het Weihnachtsoratorium, de Johannes Passion, beide van J.S. Bach, Stabat Mater van Poulenc, de Messiah en Jephta van G.F. Händel en werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy enzovoort. Sytze rekent het oratoriumrepertoire tot zijn favoriete muziek. Het koor wordt tijdens het concert begeleid door het Holland Symfonie Orkest. Dit orkest bestaat uit een professionele – maar flexibel inzetbare – groep freelance musici. De brede repertoire-kennis en grote ervaring zorgen voor prachtige concerten op top niveau.

Als organist treedt de internationaal bekende Peter Ouwerkerk op.
Peter volgde zijn opleiding voor Orgel Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij heeft diverse prijzen op orgelconcoursen, zoals het Internationale Rijnstreek Concours in de St. Stevenskerk te Nijmegen gewonnen. Hij concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en is o.m. leider van het Internationaal Haarlems Orgelfestival. De aanvang is 15.30 uur (kerk open om 15.00 uur). Locatie: Prot.Kerk de Rank, Eug.Prévinaireweg 14.
Toegangsprijs: €20 in de voorverkoop, aan de kerk: €22,50, voor jeugd tot 16 jaar: €10.
Kaarten zijn te verkrijgen bij muziekhandel S. de Wit en Zn, Madeliefstraat 12, Nieuw-Vennep. Inlichtingen en kaarten: 0252-622480.