Modelbouwdag in Fort Veldhuis

Op zondag 4 september organiseert luchtoorlogmuseum ‘Fort Veldhuis’, in samenwerking met de VWMH (Vereniging van Wargamers en Modelbouwers Haarlemmermeer) een modelbouwdag. In het museum treft u vele modelbouwers en special interest groups die bezig zijn met hun modellen. Tevens worden vele al gebouwde modellen en diorama’s tentoongesteld en worden er nieuwe en oudere bouwmodellen te koop aangeboden. Daarnaast worden voor het museum enkele antieke militaire voertuigen van de SRMME (Stichting Rijdend Museum Militair Erfgoed) opgesteld. Voor de hobbyist op modelbouwgebied is Fort Veldhuis op 4 september een bezoek dus meer dan waard.

De Stichting Aircraft Recovery Group 1940-1945 doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis. Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur
Kijk ook op: www.arg1940-1945.nl