Line-up Bevrijdingspop biedt bekend en onbekend talent

Bevrijdingspop maakte eerder al optredens bekend van Nielson, Ronnie Flex & Lil’ Kleine, Chef’Special, Sue the Night, John Coffey, My Baby en Mantra voor Hemelvaartsdag, 5 mei 2016. Daar komen nu nog 19 namen bij. Er zijn diverse podia. Op het Houtpodium worden onder anderen Nielson en Incognito verwacht.

Per legerhelikopter doet Ambassadeur van de Vrijheid Nielson het festival aan. Is hij echt zo sexy als ‘ie danst? Bevrijdingspop 2016 wordt traditioneel geopend door de winnaars van de Rob Acda Award, dit jaar is dat Mantra. Het festival sluit af met Haarlems’ trots Chef’Special die net een succesvolle Amerikaanse tour achter de rug hebben.

Op het Jupilerpodium kun je onder meer genieten van Lucas Hamming en John Coffey. Het Jupilerpodium biedt ruimte aan acts die al volop in de schijnwerpers staan, maar nog niet de stap naar het allergrootste podium hebben gemaakt. Lucas Hamming kennen we als 3FM Serious Talent en als huisband van De Wereld Draait Door. Punkrockband John Coffey uit Utrecht staat garant voor snoeiharde en energieke optredens. De video waarin de zanger tijdens het optreden van de band op Pinkpop een biertje opvangt, ging vorig jaar viraal.

Dan is er het Plein van de Vrijheid i.s.m. Hogeschool Inholland Haarlem. Hier treden Fused en Smoking Silhouettes op en diverse andere acts. Het Plein van de Vrijheid is dé plek waar opkomend, lokaal talent zich in een ontspannen sfeer kan bewijzen. Invulling van de acts vindt plaats in samenwerking met Inholland en Haarlems Toekomst.

Alle info op: www.bevrijdingspop.nl

Foto: Ewoud Koster.