Laagdrempelig met politici in gesprek op Grote Markt

Op donderdag 9 maart tussen 10.00- 13.00 uur houden Haarlems Kamerlid Jeroen Recourt en Amsterdams Kamerlid Mei Li Vos een open spreekuur op de Grote Markt in Haarlem. Tijdens het spreekuur kunnen Haarlemmers alles vragen of meegeven rond de thema’s recht of werk. Ze zijn herkenbaar aan een crèmekleurige Volvo Amazon en uitnodigende tafeltjes met stoeltjes!

Jeroen Recourt is de jurist van de PvdA fractie in de Tweede Kamer. Als oud-rechter weet hij dat het recht lang niet altijd, en lang niet iedereen rechtvaardigheid brengt. En dat is moeilijk te verteren. Hij wil zich daarom blijven inzetten voor een rechtvaardiger Nederland.

Als Tweede Kamerlid vecht hij al jaren voor veiligheid en rechtvaardigheid. Hij vecht tegen terrorisme en voor die kinderen die slachtoffer zijn van een vechtscheiding en voor een eerlijke alimentatie.

Mei Li Vos is voor de PvdA gespecialiseerd in alles rondom zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) en ondernemerschap. Ze heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor betere tarieven voor zzp’ers, meer rechten voor franchisenemers en het stoppen van het uitbuiten van werknemers door schijnconstructies.

Beide Kamerleden toeren in hun woonsteden onder de noemer ‘Vrij & Veilig’. ”Dit zijn voor Nederlanders twee kernwaarden, ze willen en vrij zijn in de keuzes die ze maken voor hun leven, en die kan je pas maken als je je veilig voelt.”

Met het spreekuur willen de Kamerleden Haarlemmers op een laagdrempelige manier te woord staan over hun specialismen, maar uiteraard kunnen er ook andere vragen die leven rondom deze verkiezingen gesteld worden. De Kamerleden staan vanaf 10 uur op de Grote Markt.