Klaterklanken op een van de mooiste buitens van ons land

De voorverkoop voor het klassieke muziekfestival Klaterklanken op het landgoed Elswout in Overveen is gestart. Klaterklanken vindt plaats op zondag 22 juli.

Het festival bestaat uit 12 concertwandelingen met optredens van violiste Rosanne Philippens, marimbaspeelster Tatiana Koleva, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, altvioliste Dana Zemtsov en een nieuw ensemble bestaande uit de Ierse zangeressen Méabh Begley, Niamh Varian-Barry en Sebastiaan en Olivier Boekhoorn. Klaterklanken wordt afgesloten met de 2e Elswout Symfonie, een muziekproject van Tatiana Koleva die samen met de bezoekers van het festival ter plekke een nieuwe compositie maakt. In 2017 was de eerste editie van Klaterklanken. Het succes van het festival kwam onder meer door de combinatie van de ongedwongen miniconcerten op verrassende locaties midden in de natuur. Net zoals in 2017 geven de musici ook dit jaar hun muzikale visie op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte follies, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op dit sprookjesachtige landgoed.

Ook voor prille fans

Klaterklanken is er voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber maar ook voor de prille klassieke fans, zoals gezinnen met jonge kinderen. Speciale familieconcerten Nieuw dit jaar zijn de drie familie concertwandelingen. Tijdens deze wandelingen krijgen families een speciale versie van de reguliere concertwandeling. De familiewandeling duurt korter (en is goedkoper) en staan onder leiding van acteur Ton Meijer. Naast de familiewandelingen is Ton Meijer ook te zien in de gratis toegankelijke 4+ jeugdvoorstelling Be Bach. In deze productie vertelt en speelt Meijer samen met o.a. sopraan Marije van Stralen over het leven van Johann Sebastian Bach. Het muzikale spektakel dat vorig jaar Harry de Wit samen met het publiek creëerde krijgt dit jaar een vervolg in de 2e Elswout Symfonie. Componiste en percussioniste Tatiana Koleva heeft zich voor haar werk laten inspireren door het dode hout op Elswout.

Samen met het publiek creëert zij gedurende de dag een nieuw werk dat rond 16.45 uur ten gehore wordt gebracht. Start kaartverkoop Kaartverkoop is via www.theater-haarlem.nl of de kassa van de Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11. Per concertwandeling zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Be Bach en de 2e Elswout Symfonie zijn gratis toegankelijk. Informatie op www.klaterklanken.nl Producent en samensteller van het festival is Stichting Haarlem Festivals.

Zeventiende eeuw

Elswout Elswout is één van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van Nederland, gesticht in de zeventiende eeuw. Inmiddels is Elswout benoemd tot Rijksmonument en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Deze historische plek, waar natuur en cultuur samen komen, leent zich uitstekend voor culturele activiteiten, zoals Klaterklanken.