‘Jouw FM’ Bloemendaal stopt na 20 jaar

Eigenwijs, anders en vooruitstrevend. Zo staat lokale radiozender Jouw FM bekend. Op zaterdag 12 december 2015 komt een eind aan ruim twintig jaar radio in Bloemendaal en omstreken. In de jaren 90 begonnen als Antenne Bloemendaal en later bekend geworden onder de naam AB-Radio. In 2011 gooide de omroep het roer om en ging verder als Jouw FM. Eén van de destijds gestelde doelen was het ontwikkelen en klaarstomen van talent. Er zijn workshops georganiseerd onder leiding van landelijk bekende radiomakers. Inmiddels is vrijwel iedereen uit dit opleidingstraject voor- of achter de schermen werkzaam bij landelijke- en regionale media. Ook op redactioneel gebied zijn veel  talenten terecht gekomen bij digitale- en schrijvende pers. Overigens werkt het overgrote deel ook gewoon nog steeds met veel passie en plezier als vrijwilliger bij Jouw FM. De omroep won een ‘Olon Award’ in de categorie ‘crossmediaal’. Een landelijke vakprijs uitgereikt door professionals binnen de mediawereld. Ook was Jouw FM de eerste officiële nieuwspartner van RTV NH en daarmee de oren en ogen van Kennemerland. Wie de radio aanzet hoort geen doorsnee lokale omroep. Met ‘state of the art’ jingles en vormgeving valt Jouw FM op.

Waarom stoppen? Het (lokale) medialandschap in Nederland is sterk aan het veranderen. Vanuit de politiek wordt de druk verder verhoogd en geldkranen worden dichtgedraaid. Voor een lokale omroep is er vandaag de dag nog toekomst, maar over een jaar? “Jouw FM denkt dat een regionale omroep als bijvoorbeeld RTV NH een steeds grotere en belangrijkere rol zal gaan spelen in de regio”, aldus een woordvoerder van Jouw FM. Ook nieuwe (online) initiatieven weten steeds sneller, goedkoper en ongesubsidieerd op een prima manier lokaal nieuws te verslaan.

Zaterdag 12 december is de allerlaatste dag dat Jouw FM te horen zal zijn. Naast alle Jouw FM jocks wordt er die dag verschillende malen live geschakeld met Nepal waar de bouw van het radiostation dankzij Jouw FM inmiddels in volle gang is. Daarna neemt de omroep op passende wijze afscheid en zal het stil zijn op alle mediakanalen van Jouw FM. Het radiostation is tot en met 12 december 21.00 uur 24/7 te beluisteren. Natuurlijk via 105.8 FM, kabel 89.0 Mhz in de gemeente Bloemendaal en online via Jouwfm.nl. Ook de Jouw FM nieuwsredactie blijft tot die tijd actief via sociale media, online en radio.