Jonge en beginnende vogelaars opgelet!

Zondag 26 maart organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een leuke excursie over vogels en hun zang in het bosrijke Elswout in Overveen. De gevleugelde wintergasten zijn in maart verdwenen. De zomergasten zijn nog niet gearriveerd en de standvogels lijken even rust te hebben. Maar schijn bedriegt want in het nog kale bos is de bonte specht al aan het roffelen en is de boomklever op zoek naar een geschikte kandidaat om te paren. Het begin van de lente is een goed moment voor een ontmoeting met de vaste bewoners van het bos en naast het genieten, ook te leren van hun zang.

Dit prachtige landgoed met herenhuis, koetshuizen en oranjerie ligt op de rand van de binnenduinen en een voormalige strandvlakte en dateert uit de 17e eeuw. U kunt kijken en luisteren naar prachtige vogels als boomklever, zanglijster, staartmees, holenduif, pimpelmees, houtduif, roodborst, koolmees, vuurgoudhaan en winterkoning. U bent van harte welkom, vergeet niet uw verrekijker mee te brengen. Ook zeer geschikt voor jonge en/of beginnende vogelaars!

Aanvang om 10.00 uur bij het poortgebouw van Elswout, Elswoutlaan 12a, Overveen. Deelname is gratis. Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Graag aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl. Informatie bij Andries Mok, 023-532 22 77 of kijk op www.ivn.nl/zk.