John Heitinga en Kahlid Boulahrouz op HFC-veld

Voormalig Oranje-spelers John Heitinga en Khalid Boulahrouz debuteren zaterdag 7 januari bij Koninklijke HFC aan de Emauslaan 2 te Haarlem. Heitinga en Boulahrouz spelen mee met de Ex-Internationals KNVB tijdens de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tegen Koninklijke HFC-Legends, op het hoofdveld vanaf 14.30 uur. Wolter Kroes zal na de wedstrijd optreden in de feesttent tijdens de afterparty.
Ook Pierre van Hooijdonk en de broers Rob en Richard Witschge spelen mee. Net als vorig jaar zijn Sjaak Swart (‘Mr Ajax’) en Bennie Wijnstekers de coaches. Zij kunnen terugvallen op ervaren ex-internationals zoals Frank en Ronald de Boer, maar ook op de huidige Nederlandse bondscoach onder 19, Aron Winter, de scout van AZ, Arthur Numan, specialisten-trainer bij AZ, Denny Landzaat en de altijd nog snelle 60-jarige Simon Tahamata.

John Heitinga debuteerde in 2001 bij Ajax (tegen Feyenoord) als 17-jarige en won met de club 2x het landskampioenschap, 3x de KNVB beker en 4x de Supercup. Verder speelde hij 87x voor het Nederlands elftal en voor Atlético Madrid, Fullham, Hertha BSC en Everton waar hij speler van het jaar 2011/2012 werd. Afgelopen februari beëindigde Heitinga zijn prof-carrière bij Ajax, nu is hij werkzaam als assistent-trainer bij Jong Ajax.
Ook afgelopen februari stopte Khalid Boulahrouz als prof-speler. Hij speelde als jeugdspeler o.a. bij Haarlem en AZ, en als prof van 2001-2015 bij o.a. Feyenoord, RKC, Chelsea, Sporting Lissabon en Hamburger SV. Boulahrouz verkoos het Nederlands elftal (waar hij 35x voor speelde), boven die van Marokko toen hij in 2004 opgeroepen werd door de toenmalig bondscoach Marco van Basten.
Of de 46-voudige ex-international, Pierre van Hooijdonk, na het scoren gaat buikschuiven zoals hij deed bij NAC, en of Richard Witschge de spelers van Koninklijke HFC-Legends gaat dollen door weer negen keer de bal hoog te houden tijdens een sprint zoals hij eerder ooit onbewust deed, is allemaal te zien op 7 januari vanaf 14.30 uur op het hoofdveld van Koninklijke HFC, ingang Emauslaan 2 te Haarlem. ING is net als vorig jaar de hoofdsponsor, de organisatie van de dag is zoals gewoonlijk in handen van Nederlands oudste voetbalvereniging, Koninklijke HFC.

Koninklijke HFC won 26 keer, de Ex-Internationals KNVB deden dat 43 keer, en er is 14 keer gelijk gespeeld. In 2016 won de Koninklijke HFC-Legends met 4-2.

Al om 9.00 uur begint de sportieve dag bij HFC met het Bibbertoernooi, een ludiek intern clubtoernooi. Na de hoofdwedstrijd, 14.30 uur, begint om 16.15 uur de Afterparty met Wolter Kroes.

Kaarten en informatie: www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails of bij de ingang van HFC.