Jazz-happening met top big bands in openlucht theater Caprera

In 2016 vond de Big Band Battle plaats in de kasteeltuin van Assumburg te Heemskerk. Het was de eerste keer dat Triple B, de big band van KNA uit Bennebroek, Vogelenzang en Zwaanshoek daaraan meedeed. Succes moet een vervolg hebben. Zondagmiddag 28 mei is er weer een muzikale strijd om de eer, dit keer in het openlucht-theater Caprera te Bloemendaal, met meer aandacht voor de jeugd. Dankzij onder meer het jarige ‘Ruigrokfonds’ en ‘Bloemendaal Samen’ kan de bezoekers een gratis entree geboden worden. De organiserende muziekvereniging gaat ter plaatse met de pet rond.

Het wordt een mini jazz-happening waar Noordhollandse top big bands de bezoekers een heerlijk swingende muziekmiddag gaan bezorgen. Het zal duidelijk worden dat ook jongeren de swingende muziek kunnen waarderen en uitvoeren.

 

Zo treedt op de New Harlem Brothers, een jeugd-Big-Band waarin kinderen een fantastisch samenspel laten horen. Zij starten om 14.00 uur de Battle. Ze zijn tussen de 7 en de 15 jaar oud en komen allemaal uit de regio. Ze zullen een kleine 20 minuten spelen om goed in de sfeer te komen.

Big Band Soli bestaat sinds november 2015. Het is het meest swingende onderdeel van muziekvereniging Soli uit Driehuis. Onder de deskundige en bezielende leiding van top-saxofonist Werner Janssen, bekend van het Metropole Orkest, het Orkest van de Luchtmacht, de Konrad Koselleck Big Band en talloze andere formaties, vertolken de vijftien muzikanten zich een half uur vooral op swingende jazzmuziek. Soli presenteert zich in een klassieke bigband-samenstelling, met een saxofoon-, trompet- en trombonesectie en piano, drums, gitaar en bas.

Triple B  ofwel Big Band Bennebroek is de grootste formatie deze middag en het hoofdorkest van KNA. De unieke sound van Triple B wordt onder meer veroorzaakt doordat het orkest een instrumentenverdeling heeft die niet 100% de regels van de Big band muziek volgt. Alle pianopartijen worden bijvoorbeeld op de vibrafoon gespeeld. De Band zal ook een klein half uur de beste stukken uit het actuele repertoire ten gehore brengen onder leiding van bandleider Lorenza Mignacca. (knabennebroek.nl)

New Harlem DeLuxe is een 20-koppige jongeren-bigband en echt een visitekaartje voor Haarlem. Deze top bigband zal ieder zeker muzikaal verrassen. De groep is in 2009 opgericht en heeft ondertussen een aardig CV opgebouwd. Zo heeft de bigband op het North Sea Jazz festival 2015 gestaan en zijn er vier prijzen binnengesleept op het Prinses Christina Concours in het Bimhuis. In de zomer van 2016 heeft deze fantastische bigband een week lang succesvol in het buitenland getoerd.

 

 

Openlucht theater Caprera vind je aan de Hoge Duin en Daalseweg 2
te Bloemendaal. Het festijn begint om 13.30 uur.

Informatie over KNA: www.knabennebroek.nl