Intieme en indringende levensgeschiedenis over Juliana

Op 27 oktober is de nieuwe biografie van Jolande Withuis over Juliana verschenen. Op uitnodiging van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Athenaeum Boekhandel Haarlem gaat Withuis op woensdag 9 november, aanvang 20.00 uur, in gesprek over Juliana en haar biografie met Oranje-kenner Dorine Hermans. Het gesprek wordt geleid door auteur en Juliana-fan Gerbrand Bakker. De avond vindt plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegangsprijs bedraagt €10,-.

Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl of bij Athenaeum Boekhandel (Gedempte Oude Gracht 70).

Juliana was bij velen geliefd; niettemin was er over haar aangrijpende levensgeschiedenis, vol persoonlijke en politieke crises, tot nu toe weinig bekend. Auteur en sociologe Jolande Withuis gaat n.a.v. haar biografie Juliana: vorstin in een mannenwereld in gesprek met Dorine Hermans (historica en Oranje biograaf), onder leiding van Koninklijk Huis liefhebber Gerbrand Bakker.

Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwen als ‘onze’ koningin. Withuis kon haar werk baseren op brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal. Daarmee schreef ze niet alleen een intieme en indringende levensgeschiedenis, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw.