Inspiratiesessies op het Haarlemse station

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’. Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap. Deze keer vindt de Open Ochtend in verband met Hemelvaartsdag niet op donderdag plaats maar op woensdag 24 mei, aanvang 8.00 uur. ‘Inspire by example’ is een persoonlijk verhaal van Johanna Nolet. Het gaat over de neiging om maar door te blijven gaan en verantwoordelijkheid te nemen voor iedereen behalve voor jezelf. Een eigenschap die resulteert in destructieve afhankelijkheidsrelaties en burn-out. Johanna vertelt op innemende en humoristische wijze hoe zij die negatieve spiraal heeft weten te doorbreken. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Johanna Nolet Johanna is coach, schrijver en spreker. Ze is oprichtster van de populaire blog Geen Bekende Vrouwen. Ze heeft een coachingspraktijk in Haarlem waar ze workshops geeft in het delen van persoonlijke ervaringen door middel van blogs en speeches.
Great Communicators schreef over Nolet’s ‘Inspire by example’: “Confronterend, ontroerend, grappig en inspirerend! Johanna’s verhaal is een must-hear voor iedereen die, zowel in zijn werk- als privéleven, weleens over zijn grenzen gaat.”

Over Johanna Nolet
Als oudste dochter maakt ze zich verantwoordelijk voor de behoeftes van anderen, behalve voor die van haarzelf. Wanneer haar vader plotseling overlijdt, haar moeder wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en zijzelf met een burn-out thuis komt te zitten, is ze genoodzaakt het roer om te gooien. Zo ontdekt ze dat velen van ons vastzitten in een vicieuze afhankelijkheidscirkel. Een cirkel waarin we (onbewust) pleasen voor bevestiging van buitenaf. En waarin we anderen verantwoordelijk stellen voor de vervulling van onze eigen behoeftes. Aan het ziekenhuisbed van haar moeder vindt Johanna onverwacht een manier om die cirkel te doorbreken. Haar bevindingen deelt ze in deze taboedoorbrekende speech over een duurzame omgang met jezelf en anderen.

Op de foto Johanna Nolet.