Informatiemarkt ‘Zwarte Tulp’ om meer vrijwilligers te trekken

Het bestuur van Museum De Zwarte Tulp presenteerde vorig jaar ambitieuze plannen om zich verder te ontwikkelen tot een spraakmakend museum. De ambities zijn hoog en daar is het bestuur zich goed van bewust. Voor 2017 zijn er naast de permanente tentoonstelling twee wisseltentoonstellingen gepland: van medio maart t/m augustus staat William Morris centraal, de geestelijke vader van de Arts & Crafts beweging. En vanaf september komt er een tentoonstelling over Anton L. Koster met zijn impressionistische schilderijen van bollenvelden uit de streek. De ambities reiken zelfs nog hoger: er wordt onderhandeld om het Panorama Tulipland in het museum te exposeren. En om dit allemaal te bereiken zijn extra vrijwilligers nodig.

Niet alleen gastvrouwen en-heren, maar ook op het gebied van educatie, rondleidingen en onderhoud is er behoefte aan beduidend meer vrijwilligers. Het mooie van dit museum, aldus Mieke Sijsenaar de vrijwilligerscoördinator, is dat het verhaal over het verleden, heden en toekomst van de bollenteelt én de Bollenstreek heel duidelijk voor het voetlicht wordt gebracht. De bezoeker verlaat het museum nóg trotser op onze mooie Bollenstreek en de betekenis van de bollenteelt voor de Nederlandse welvaart. Daar help je als vrijwilliger aan mee en dat geeft voldoening!

Op zaterdagmiddag 14 januari organiseert Museum De Zwarte Tulp van 13.00 tot 16.00 uur een speciale informatiemarkt. Mieke Sijsenaar: “We leggen die middag duidelijk uit wat onze ambities zijn en voor welke functies we nog op zoek zijn naar vrijwilligers. Het is een duidelijke win-win: het museum kan haar doelen bereiken, maar zelf word je deel van een interessante groep gemotiveerde doeners. Je zult het beslist zien en beleven. Het museum is veel meer dan een werkplek. Het is een beleving op het gebied van vrijwilligerswerk.