‘In’ voor het nieuwe Stardust?

Chiel van Tok is de nieuwe muzikaal leider van het Haarlemse koor ‘Stardust’. Begin dit jaar maakte hij zijn entree bij het Haarlemse koor dat is gespecialiseerd in jazz, ballads uit het Great American Songbook, chansons en luisterliedjes.

Chiel van Tok, een veelgevraagd dirigent en begeleider van koren en vocal groups, volgt Michel Poels op, die vijf jaar leidinggaf aan de Stardust Vocal Group, voorheen swingkoor Stardust. Onder hem ontwikkelde het koor een nieuwe stijl. Tijdens de concerten werden de liedjes ondersteund door een verhaallijn, soms geïnspireerd op een tv-serie, film of boek. De laatste voorstelling onder Michel Poels was de ‘Stardust Radio Quiz’, in 2016. Van Tok is opgetogen over de samenwerking met Stardust, want hij is een echte jazzliefhebber. Eerder was hij programmeur voor Haarlem Jazz and More op het Nieuwe Kerksplein. “Door de muziek en de presentatie waan je je bij een bezoek aan een concert van Stardust in een andere wereld: de glamoureuze Roaring Twenties. Maar doordat we alles wel in een fris jasje steken en gebruikmaken van de nieuwste technieken hebben onze performances toch een modern geluid en uitstraling”, aldus Chiel van Tok.

Presentatie

Met Chiel van Tok maakt Stardust een veelbelovende doorstart. Nog meer dan voorheen zal naast zingen ook veel aandacht worden besteed aan presentatie. Choreograaf Kevin van der Meer, onder andere bekend van ZO! Gospel Choir, begeleidt de zangers en zangeressen hierin. Er wordt om de twee weken op maandagavond gerepeteerd. Het eerste concert waarop Stardust zich presenteert is op zondag 9 juli. Naast professionele coaching door de choreograaf, wordt Stardust tijdens de concerten professioneel begeleid door instrumentalisten.

Nieuwe stemmen welkom

Het ‘nieuwe’ Stardust kan nog een paar goede stemmen gebruiken! Er is vooral behoefte aan alten, tenoren en bassen. Heb je interesse, meld je dan aan voor een auditie op 20 maart. Wat maakt iemand geschikt voor Stardust? Je hebt een helder stemgeluid, beschikt over ruime zangervaring en een muzikaal gehoor, je bent in staat en bereid om zelfstandig partijen in te studeren. Vlot van blad lezen is niet verplicht, maar wel handig. Meer informatie: www.vantokmusic.nl, chiel.van.tok@me.com, of 06-22814276.

 

De leden van Stardust zijn blij met de samenwerking met Chiel van Tok. Foto: Ed Krijgsman.