‘Hoor Haar’ viert 25-jarig bestaan met bewerking opera ‘Alceste’

Op 21 en 22 november treedt vrouwenkoor Hoor Haar op in de Oosterkerk, Zomerkade 165 te Haarlem. Dirk Kaandorp leidt het koor, begeleiding gebeurt door pianiste Lennie Kerkhoff en 3 blazers. Verteller is Lidwien Ruigrok, en er is tevens medewerking van een balletensemble. Miny Verberne is de regisseur.
Aanvang is 15.30 uur en de zaal gaat open om 14.45 uur.
Kaarten kosten €12,- (incl. programmaboek en consumptie) en kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.vrouwenkoorhoorhaar.nl, via de koorleden of vanaf 14.45 uur aan de zaal.

Het jarige koor pakt groots uit vanwege haar zilveren jubileum. Speciaal voor deze gelegenheid bewerkte dirigent Dirk Kaandorp de opera ‘Alceste’ van de Duitse componist C.W. Gluck voor vierstemmig vrouwenkoor. Hoor Haar telt momenteel 25 leden, die al een jaar lang hard werken aan de voorbereiding van deze bijzondere uitvoering. Het is een opvallend hechte groep, waarbinnen diverse vriendschappen voor het leven zijn ontstaan.
In de afgelopen 25 jaar zijn veel verschillende muziekstijlen in combinatie met diverse thema’s voorbij gekomen. Alceste is het 5e grote project en de 3e opera-uitvoering die het koor realiseert. Door deze ruime ervaring in het organiseren en financieren van grote koorprojecten, plus de extra inzet van alle leden en de dirigent, is werken aan deze opera bij voorbaat al een feest geworden.
Alceste is gebaseerd op een Griekse tragedie van de dichter Euripides. Het is een vertelling over liefde, hoop, wanhoop en zelfopoffering. Verteller Lidwien Ruigrok neemt het publiek mee in dit aangrijpende verhaal, terwijl pianiste Lennie Kerkhoff en 3 blazers de begeleiding verzorgen. De 4 danseressen van het balletensemble hebben speciaal voor dit project choreografieën gemaakt en hebben in de kerk alle ruimte voor het uitvoeren hiervan. De Oosterkerk is bijzonder geschikt voor het uitvoeren van deze opera; de koorleden bewegen door de kerk als volk, priesteressen en bewoners van de onderwereld. Er is gelukkig ook nog voldoende ruimte voor 250 toeschouwers.