Hoogste waardering ApneuVereniging voor waakcentra SEIN

Waakcentra van SEIN hebben van de ApneuVereniging de hoogste waardering gekregen van vijf sterren. “Wij zijn erg trots dat we een van de vijf centra zijn die door de patiënten als beste zijn beoordeeld.” Sinds 2004 houdt de ApneuVereniging jaarlijks een onderzoek onder de klinieken. Het laatste grote onderzoek is van november 2015. Hieraan deden ruim 3600 patiënten mee. Op basis van dit onderzoek is er voor de klinieken die bovengemiddeld presteren sterren toegekend. De sterren één tot vijf is bedoeld om de apneupatiënt te helpen bij hun keuze voor een slaap-waakkliniek.

Succesvol CPAP spreekuur
Dat de Slaap-Waakcentra van SEIN de hoogste waardering hebben gekregen, is te danken aan het resultaat van het CPAP-spreekuur. Herma Steinebach en Ron Tijdens (laboranten van Slaap-Waakcentrum SEIN, locatie Zwolle) staan samen aan het roer hiervan. Het CPAP-spreekuur is 8 november 2012 opgezet. Herma: “Dit was nog een gemis in het traject van het stellen van de diagnose OSAS (ademhalingsstop door een obstructie in de bovenste luchtweg). Het belang van het CPAP-spreekuur is vooral om de patiënt te begeleiden in het gebruik van de CPAP-apparatuur en te motiveren bij de start of herstart van de CPAP-therapie,” aldus Herma. Het spreekuur is er onder andere voor het aanmeten van een goed passend masker door de CPAP-consulenten en het zorgen voor optimalisatie van de druk en een hoog gebruik van de CPAP. Dit doen zij voor nieuwe patiënten, bij de controle van patiënten, herinstellers en patiënten met een verstandelijke beperking.

5 sterren van de patiënt
“Het resultaat van ons CPAP-spreekuur en de goede samenwerking tussen de CPAP-consulenten en de heer Karel Schreuder (somnoloog bij SEIN) is het uitreiken van de 5 sterren, toegekend door de ApneuVereniging. Dit is een waardering van de patiënt, vooral te danken aan onze begeleiding in het hele CPAP-traject. Wij behoren nu tot de 5 beste slaapklinieken in Nederland,” aldus Herma Steinebach.

Lees het complete rapport op apneuvereniging.nl
www.apneuvereniging.nl/klinieken-met-sterren/diagnose/slaapklinieken-profiel/klinieken-met-sterren