Verzekering

Hoe kies je de juiste aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf?

PARTNERBIJDRAGE

Ondanks dat je niet verplicht bent om een aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf af te sluiten, is het wel verstandig. Je verzekert jezelf hiermee namelijk tegen schadeclaims. Je kunt bijvoorbeeld een schadeclaim verwachten als je schade aanricht bij een klant. Als je hiervoor verzekerd bent, hoef je de kosten niet zelf te vergoeden. Je klopt dan namelijk bij je verzekeraar aan. Heb je momenteel nog geen zakelijke aansprakelijkheidsverzekering, maar wil je er wel eentje afsluiten? Wacht hier dan vooral niet te lang mee. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je in deze tekst hoe je de juiste aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf kiest.

Breng risico’s in kaart

Veel ondernemers in Heemstede en omgeving verdiepen zich direct in de mogelijkheden als zij een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af willen sluiten. Dit kun je inderdaad doen, maar het is beter om eerst de risico’s in kaart te brengen die je bedrijf loopt. Werk je voornamelijk vanuit huis en gebruik je eigenlijk alleen een laptop? Dan is de kans dat je schade aanricht bij een ander doorgaans een stuk kleiner dan wanneer je op locatie werkt en allerlei apparaten en/of machines gebruikt. Door de risico’s in kaart te brengen, wordt het een stuk makkelijker om te bepalen wat de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is.

Bepaal wat je wel en niet wilt verzekeren

Heb je alle risico’s in kaart gebracht? Dan kun je ervoor kiezen om deze allemaal mee te verzekeren. Je hoeft dan weliswaar niets uit te zoeken, maar je betaalt mogelijk onnodig veel premie. Bepaal daarom altijd wat je wel en niet wilt verzekeren voordat je de knoop doorhakt. Loopt jouw bedrijf weinig risico? Dan volstaat een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid mogelijk al. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij, een medewerker of product aanricht bij iemand anders.

Als je de standaarddekking wat mager vindt, breid je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uit met één of meer aanvullende verzekeringen. Beroepsaansprakelijkheid is een voorbeeld van zo’n aanvullende verzekering. Hiermee verzeker jij jezelf ook voor financiële schade door een beroepsfout. Geef je verkeerd advies en word je hiervoor aansprakelijk gesteld? Dan hoef jij je geen zorgen te maken, want de schade wordt namelijk vergoed door je verzekeraar. Verder kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook nog uitbreiden met een bestuurdersaansprakelijkheid of een CAR-verzekering.

Ga op zoek naar een verzekeraar

Weet je inmiddels hoe je jouw bedrijf wilt verzekeren voor aansprakelijkheid? Ga dan op zoek naar een verzekeraar die de gewenste dekking aanbiedt. Wanneer je er eentje gevonden hebt, heb je misschien de neiging om hier direct een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp af te sluiten. Verstandig is dit niet, want mogelijk betaal je wel een onnodig hoog bedrag per maand. Vergelijk verzekeraars daarom altijd eerst met elkaar voordat je de knoop doorhakt. Op deze manier lukt het je namelijk om de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Lees de voorwaarden goed door

Als ondernemer kijk je vaak als eerste naar de prijs als je op zoek gaat naar een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit is op zich niet gek, want je wilt niet onnodig veel betalen voor deze verzekering. Begrijpelijk, maar vergeet niet om ook de voorwaarden goed door te lezen voordat je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Hierin staat namelijk precies waar je wel en niet voor verzekerd bent. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan als je een schadeclaim krijgt.