Het Amsterdam Wind Quintet in de Oude Kerk: Nieuwjaar met muzikaal vuurwerk uit Wenen

Heemstede – Het Amsterdam Wind Quintet geeft zaterdag 4 januari om 20.15 uur in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein een sprankelend Nieuwjaarsconcert, samengesteld in de geest van de beroemde Wiener Philharmoniker uit Wenen. De klassiekers als Hongaarse dans, An der schönen blauen Donau worden uitgevoerd maar ook zonnige klanken uit Italië met melodieën van Rossini en de vurige Czardas van Monti komen aan bod.  En natuurlijk als afsluiter de Radetzky Marsch.

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen. Hoogtepunten van het Amsterdam Wind Quintet waren concerten in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, diverse optredens in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en liveoptredens voor o.a. het Radio 1 programma Vroege Vogels en Radio 4. In 2014 en 2017 toerde het ensemble door China waar het o.a. optrad in het National Centre for the Performing Arts in Beijing.

Het ensemble hecht veel waarde aan het uitvoeren van Nederlandse en hedendaagse muziek. Om ook de nieuwe generatie in aanraking te laten komen met klassieke muziek speelt het Amsterdam Wind Quintet ook regelmatig kinderconcerten.

Het Quintet wordt gevormd door: Tim Wintersohl (fluit), Marije Clemens (hobo), Hanka Clout (klarinet), Margreet Mulder (hoorn) en Daniël Garrido Iglesias (fagot).

Kaarten à €22,50 via: http://www.podiaheemstede.nl of via de theaterlijn 023 5483838 of op de avond van het concert aan de zaal.

 Foto: Jerrie Knies.