Grote modelautobeurs in Nieuw-Vennep

Op zondag 19 maart komen autoliefhebbers uit de wijde regio naar Nieuw-Vennep. Want in de Van Zanten Hal wordt op die dag Cars & Collectables gehouden, een beurs voor modelauto’s en een bijeenkomst voor oldtimers tegelijk. Deze keer is er speciale aandacht voor het merk Volvo, er worden honderden Volvo’s verwacht.

Tijdens Cars & Collectables verzamelen oldtimers zich op het parkeerterrein van de Van Zanten Hal. Het is een informeel samenzijn, liefhebbers van oldtimers kunnen elkaars auto bewonderen en informatie uitwisselen. Deze keer staat het merk Volvo hier centraal. Want het Volvo-Forum, een internetplatform voor Volvo-liefhebbers, viert op deze dag zijn 12,5-jarig bestaan. Er worden dan ook enkele honderden Volvo’s verwacht, waaronder veel oude en bijzondere modellen. Behalve Volvo’s zijn natuurlijk ook oldtimers van alle andere merken van harte welkom. Iedereen die naar Cars & Collectables komt met een auto van dertig jaar of ouder, ontvangt maximaal twee gratis entreekaarten voor het evenement. Dit oldtimerevenement wordt georganiseerd in samenwerking met Aalsmeer Roest Niet.

Terwijl buiten de Volvo’s en oldtimers worden opgesteld, vindt je binnen de beurs voor modelauto’s, autofolders en allerlei andere automobilia. Hier vind je 140 meter tafels, vol met nieuwe en oude modelauto’s van alle mogelijke soorten. Het is een luilekkerland voor verzamelaars van modelauto’s. Als je al geen modelauto’s verzamelt, dan ga je er hier wel aan beginnen. Door de ruime keuze is er ook aanbod van modelauto’s in alle prijsklassen. Behalve modelauto’s worden ook autofolders aangeboden, en allerlei andere documentatie over nieuwe en oude auto’s.
In de hal is deze keer ook plaats gemaakt voor enkele bijzondere Volvo’s. Hier staan onder meer een Volvo 850 racewagen en een originele Zweedse Volvo Amazon politie auto. Er wordt hier tevens een demonstratie gegeven van het wrappen van een auto. Als je niet weet wat dat is, moet je zeker komen kijken.

Cars & Collectables vindt plaats op zondag 19 maart van 11.00 uur tot 16.00 uur. Het adres van de Van Zanten Hal is IJweg 1415, 2152 NB Nieuw-Vennep. Wie met een oldtimer van minstens 30 jaar oud komt, krijgt maximaal twee toegangskaarten voor de beurs.
Bezoekers betalen €5,00 entree per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene. Parkeren is gratis.